Μιας και τον τελευταίο καιρό είναι της "μόδας" οι αντικαπνιστικές καμπάνιες, σας παρουσιάζω 12 διαφημίσεις που πιστεύω ότι έχουν αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο τις επιπτώσεις που προκαλεί αυτή η "βλαβερή" συνήθεια...
Ολο και κάτι έχω πάντα να πω και να γράψω για αυτά που συμβαίνουν στην πραγματική μου ζωή ή στο μυαλό μου.. I always find something to share with you..
Δευτέρα 25 Μαΐου 2009
Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση
Κάποιοι έκαναν λάθος και δώσαν στη τηλεόραση την λάθος έκδοση της διαφήμισης. Δείτε την σωστή. (από το hakis-hakis.blogspot.com)
Και επειδή όλοι ασχολούνται με τους παπαγάλους, έγινε μόδα απο το '99 με το χρηματιστήριο..
Αλλά ευτυχώς που υπάρχει και η λύση..
Και επειδή όλοι ασχολούνται με τους παπαγάλους, έγινε μόδα απο το '99 με το χρηματιστήριο..
Αλλά ευτυχώς που υπάρχει και η λύση..
Η νέα σελίδα του ΣΚΑΪ
Έδω και μερικές μέρες ο ΣΚΑΪ, για άλλη μια φορά, δίχνει πόσο μπροστά είναι. Η νέα σελίδα του ΣΚΑΪ είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη. Αξιοποιώντας ακόμη περισσότερο τον χώρο της οθόνης αλλά και επεκτείνοντας τις δυνατοτητες για on demand video/audio, αλλά και με την προσθήκη e-shop, είναι πλέον ένα δυναμικό portal ενημέρωσης που αφήνει πίσω τους προκατόχους του. Ελπίζω αυτό να δημιουργήσει εναν σχετικό ανταγωνισμό και να αναπτυχθούν και τα άλλα αξιόλογου περιεχομένου portal, τα οποία έχουν μείνει λιγο στο παρελθόν!
Σας προτεινω να το εξερευνήσετε αν δε το έχετε κάνει ήδη.
ΥΓ: Η αποψή μου είναι ως χρήστη και τεχνολόγου πληροφορικής και δεν έχω καμία προσωπική ή επαγγελματική σχέση με τον ΣΚΑΪ, είμαι σίγουρα υποκειμενικός, αλλά σας προτρέπω να δειτε και να σχηματισετε κι εσείς την δικια σας γνώμη.
Σας προτεινω να το εξερευνήσετε αν δε το έχετε κάνει ήδη.
ΥΓ: Η αποψή μου είναι ως χρήστη και τεχνολόγου πληροφορικής και δεν έχω καμία προσωπική ή επαγγελματική σχέση με τον ΣΚΑΪ, είμαι σίγουρα υποκειμενικός, αλλά σας προτρέπω να δειτε και να σχηματισετε κι εσείς την δικια σας γνώμη.
Τετάρτη 20 Μαΐου 2009
Επιτέλους απέκτησα iPhone SDK individual licence!
Μετά από ένα μικρό διάστημα, μόλις 3 εβδομάδων μου δώσανε κωδικό να μπορώ να προσθέτω προγράμματα στο iTunes store! Πολύ σύντομα θα ανεβάσω την iPod/iPhone version των Μαντινάδων κι ελπίζω να σας αρέσει!
Κυριακή 17 Μαΐου 2009
Αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια (συνέχεια..)
Εκτός από τους υπολογιστές, που περιέγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση, ασχολιόμουν και με ό,τι και τα άλλα παιδιά τις εποχές μου. Με παιδικά, με παιχνίδια και διάφορες τετοιου είδους ασχολίες. Ένα βίντεο που δείχνει τα της εποχής μου βρήκα σήμερα στο blog troktiko, το οποιο κι "αναμεταδίδω".
Για όσους είναι νέοι στους υπολογιστές..
Μπορώ να καμαρώνω ότι είμαι από τους έλληνες που έχουν τα περισσότερα χρόνια σχέσης με υπολογιστή σ' αναλογία με την ηλικία τους, καθώς η εμπειρία μου είναι σχεδόν όσο και η ηλικία μου. Σήμερα είδα μια παλιά διαφήμιση για τον ΑMIGA, οπότε σκέφτηκα να δείξω μερικές εικόνες από το παρελθόν. Να δείξω κάποιες εικόνες απο τα προγράμματα που χρησιμοποιούσα κατα τα παιδικά μου χρόνια στον ηρωικό 8088 που είχα. Έναν υπολογιστή που ξεπέρασε τα 15 χρόνια καλής λειτουργίας. Τα προγράμματα αυτά ήταν κυρίως το λειτουργικό MS-DOS (ξεκίνησα από την έκδοση 3 κι έφτασα μέχρι και την 5, την 6.22 δεν μου την αντεχε!!), Norton Commander 5, Harvard Graphics 2, PCGlobe, Works, Lotus 1-2-3, GWBasic και άλλα ήταν τότε state of the art και τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της πληροφορικής.
Norton Commander 5.51 for DOSMS Works for DOS
Lotus 1-2-3 for DOS
Η πρώτη γλώσσα προγραμματισμού που έμαθα "GWBasic"
Ελληνική διαφήμιση του AMIGA
Norton Commander 5.51 for DOSMS Works for DOS
Lotus 1-2-3 for DOS
Η πρώτη γλώσσα προγραμματισμού που έμαθα "GWBasic"
Ελληνική διαφήμιση του AMIGA
Παρασκευή 15 Μαΐου 2009
Πως βρίσκουν οι spammers τα emails;
Σχεδόν όλοι όσοι χρησιμοποιούμε την πολύ χρήσιμη υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email] έχουμε λάβει διάφορα διαφημιστικά μηνύματα από ανώνυμους ή αγνώστους. Αυτά τα μηνύματα είναι τα λεγόμενα spam, που προφανώς δεν στέλνονται αποκλειστικά σε εσάς αλλά και χιλιάδες άλλους. Αλλά η εύλογη απορία όταν λαμβάνεις ένα τέτοιο μήνυμα είναι "που με βρήκαν".
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές συλλογής email διευθύνσεων, αλλά οι δυο πιο συνηθισμένες είναι η Address Harvester και τα Chain letters. Η μέθοδος Address Harvester αξιοποιεί ένα crawler, βλέπε προηγούμενη ανάρτηση, και παράλληλα με την αναζήτηση νέων link ψάχνει και να εντοπίσει κείμενο που παρομοιάζει με email. Αυτά τα email που εντοπίζει τα συλλέγει σε ένα αρχείο κι έτσι ο spammer έχει έτοιμη την λίστα με τα υποψήφια θύματα του. Η δε μέθοδος του chain letter, ή στα ελληνικά αλλυσιδωτό γράμμα, είναι πιο πονηρή καθώς προσπαθεί να παραπλανήσει κάποιους παραλήπτες του email που θα το προωθήσουν σε άλλους κι αυτοί σε άλλους κι έτσι θα καταλήξει τα εμπεριέχει μια μεγάλη λίστα από παραλήπτες.
Είμαι απόλυτα βέβαιως ότι τουλάχιστον την δεύτερη μεθοδο την έχετε δει να εφαρμόζεται κι ενδεχομένως έχετε κάνει το λάθος να την προωθήσετε. Ίσως η λύση για όλα αυτά είναι να τα γνωρίζουμε και να τα σταματάμε, ώστε να μην υπάρχει λόγος να το προσπαθούν. Ποιος ο λόγος να στελνουν spam αμα δε πιάνει τόπο;
Τετάρτη 13 Μαΐου 2009
Τι είναι web robot;
Το web robot είναι κάποιο πρόγραμμα που εκτελεί, συνήθως, μια απλή διαδικασία στο Διαδίκτυο που είναι δύσκολο να επιτευχθεί από έναν άνθρωπο. Η πλέον συνηθησμένη χρήση είναι για διαδικασίες που θα έπρεπε να εκτελεστούν αρκετές φορές και θα ήταν χρονοβόρο να γίνουν απο άνθρωπο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι crawlers, οι οποίοι "έρπονται" σε ολόκληρο το Δίκτυο αναζητώντας σελίδες και συνδέσεις με άλλες σελίδες κ.ο.κ. Οι crawler χρησιμοποιούνται από τις μηχανές αναζήτησης ώστε να εντοπίζονται τυχόν καινούριες σελίδες και να καταγράφονται στις βάσεις δεδομένων τους ανάλογα με το περιεχόμενο που διαθέτουν, ώστε να εντοπίζονται εύκολα.
Δυστυχώς βέβαια, όπως σχεδόν με όλες τις τεχνολογίες, υπάρχουν και κακές χρήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής χρήσης αποτελούν τα spambots, που σαρώνουν πάλι το Δίκτυο όπως οι crawlers, αλλά με στόχο να εντοπίζουν email που θα χρησιμοποιηθούν για spam!
Αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε στην wikipedia.
Δευτέρα 11 Μαΐου 2009
Τι είναι Google Reader;
Πολλοί εξ' ημών χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Google. Πιθανόν έχουμε και gmail ή γενικότερα κάποιο google account. Κάποιες υπηρεσίες όμως δεν τις έχουν ανακαλύψει όλοι. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας υπηρεσίας είναι και το Google Reader. Ένας αναγνώστης για rss πηγές. Το τι είναι rss το έχω γράψει σε παλιότερο άρθρο που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Τι προσφέρει; Το Google Reader προσφέρει την δυνατότητα να διαβάζεται τις πληροφοριες που γράφονται στα αγαπημένα σας site από μια και μόνο σελίδα, αυτή του Google Reader. Επίσης σας προσφέρει την δυνατότητα να μοιράζεστε τα διάφορα άρθρα που εσείς θέλετε με άλλους φίλους σας, αρκει κι αυτοι να χρησιμοποιούν το Google Reader.
Πως το κάνω; Εαν ήδη έχετε λογαριασμό τότε απλά πηγαίνεται στο http://www.google.com/reader/ και θα βρείτε σίγουρα τον δρόμο σας. Όσοι δεν έχετε θα σας ζητηθεί να φτιάξετε.
Πως συγκεντρώνω τις πηγές; Κάποια site διαθέτουν υποστήριξη rss, εαν το site που σας ενδιαφέρει υποστηρίζει τότε θα έχει κάποιο link για το rss. Το πατάτε και μετά αντιγράφεται την διεύθυνση στο Google Reader ή αν χρησιμοποιείται Firefox, πατατε πάνω στο σήμα του rss και σας προτρέπει να επιλέξετε που θέλετε να διαβάζεται τις ειδήσεις κι επιλέγεται Google->Google Reader.
Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας λύσει τα χέρια. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα ή θελετε διευκρινύσεις θα χαρώ νας σας βοηθήσω, αφήστε σχόλια!
Κυριακή 10 Μαΐου 2009
Μια έξυπνη κι απλή εφαρμογή
Το καλό με το iPhone είναι ότι έχει τέτοια ιδιαιτερα τεχνικά χαρακτηριστικά με κορυφαίο το multi touch, που δεν χρειάζεται να φτιαχτεί μια τόσο σπουδαία από τεχνικής άποψης εφαρμογή, ώστε να κερδίζει τον θαυμασμό του κοινού. Δυστυχώς βέβαια, απο την άλλη, η Apple είναι αρκετά αυστηρή σχετικά με το τι πουλάει από το μαγαζί της, το App Store, οπότε κόβει αρκετές εφαρμογές για διάφορους λόγους. Έτσι έχει απαγορεύσει κι αυτήν που όμως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:
Η εφαρμογή λέγεται "Peekababe"
Η εφαρμογή λέγεται "Peekababe"
Σάββατο 9 Μαΐου 2009
Τι είναι Ruby On Rails;
To Ruby On Rails (ROR) είναι ένα framework, δηλαδή κατ' ουσίαν μια βιβλιοθήκη κώδικα, για την ανάπτυξη εφαρμογών ιστού (web applications κοινώς!). Στόχος του συγκεκριμένου framework είναι να οδηγίσει τον προγραμματιστή με απλά βήματα στην ανάπτυξη μιας εύκολα και σωστά δομήμένη εφαρμογής που να είναι ταυτόχρονα εύκολα συντηρίσιμη! Όσο κι αν αυτό μοιάζει ουτοπικό, με την ROR γίνεται εφικτό.
Η ανάπτυξη γίνεται εύκολα χάρη στα διάφορα scripts που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ενός αρκετά μεγάλο μέρος του γενικού κώδικα, αλλά και η ύπαρξη αρκετών έτοιμων κομματιών κώδικα που κυκλοφορούν στο Δίκτυο. Να σημειωθεί ότι το ROR είναι και database independent καθώς η βάση δεδομένων δημιουργείται αποκλειστικά και μονο με σχετικό script
Η ανάπτυξη γίνεται σωστά λόγο του ότι υπάρχουν δύο βασικές αρχές που προσπαθεί να τηρήσει, η πρώτη αρχή είναι Don't Repeat Yourself (DRY) που είναι και γενικότερα γνωστή ως επαναχρησιμοποίηση του κώδικα, ενώ η δεύτερη είναι η Convention Over Configuration (COC), δηλαδή καλύτερα να ακολουθείται μια τυποποίηση στην ονοματολογία παρά να έχουμε άπειρες ρυθμίσεις που προσπαθούν να επιτύχουν αυτο το αποτέλεσμα.
Αν εχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες αφήστε σχόλια ή στείλτε μου email, θα σας απαντησω σύντομα!
Ένα ωραίο κολπάκι!
Δοκιμάστε το ακόλουθο "τρικ" και δειτε πως μερικές γραμμές κώδικα μπορεί να ζωντανεψουν μια σελίδα!
1) Κάντε search για φωτογραφιες απο το google. Κοινώς μπείτε http://images.google.com/ κι αναζητήστε ό,τι φωτογραφίες θέλετε.
2) Πατήστε "search" ή "αναζήτηση", ανάλογα με το σε τι γλώσσα είστε
3) Όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα αντικαταστείστε στην γραμμή διευθύνσεων το "http://images.google.com/images?hl=en&q=blablabla&btnG=Search+Images&gbv=2"
με το εξής:
Σας αρέσει;
1) Κάντε search για φωτογραφιες απο το google. Κοινώς μπείτε http://images.google.com/ κι αναζητήστε ό,τι φωτογραφίες θέλετε.
2) Πατήστε "search" ή "αναζήτηση", ανάλογα με το σε τι γλώσσα είστε
3) Όταν εμφανιστούν τα αποτελέσματα αντικαταστείστε στην γραμμή διευθύνσεων το "http://images.google.com/images?hl=en&q=blablabla&btnG=Search+Images&gbv=2"
με το εξής:
javascript:R= 0; x1=.1; y1=.05; x2=.25; y2=.24; x3=1.6; y3=.24; x4=300; y4=200; x5=300; y5=200; DI= document.images ; DIL=DI.length; function A(){for(i=0; i
Παρασκευή 8 Μαΐου 2009
Σήφης Τζουγανάκης το νέο λαούτο...
Το βίντεο που ακολουθεί τραβήκτηκε έξω από την "ΕΣΤΙΑ ΚΡΗΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ"
Λύρα: Μανώλης Μορφιαδάκης
Λαούτο και τραγούδι: Σήφης Τζουγανάκης (τέρμα αριστερά όπως βλέπετε)
Λαούτο: Νικήτας Ζρεϊκας
Λύρα: Μανώλης Μορφιαδάκης
Λαούτο και τραγούδι: Σήφης Τζουγανάκης (τέρμα αριστερά όπως βλέπετε)
Λαούτο: Νικήτας Ζρεϊκας
Πάμε εκλησσία;
Ομολογώ ότι δεν είμαι τακτικός στην εκλησσία, αλλά την τελευταία φορα που πήγα προβληματίστικα. Αξίζει να πηγαίνεις κάπου όπου παρακολουθείς κάτι που δεν μπορείς να το καταλάβεις; Αξίζει να παρευρίσκεσαι κάπου όπου δεν έχεις το δικαίωμα να μιλήσεις; Κάπου όπου ο ιεροκύρηκας μπορεί να πει ό,τι θέλει;
Μήπως πρέπει οι ακολουθίες της εκλησσίας να αποδωθούν στην καθομιλομένη, δηλαδή στην δημοτική; Μήπως πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που γίνεται η ομιλία του ιεροκύρηκα και μετατραπεί σε έναν παραγωγικό διάλογο με τους πιστούς; Μήπως πρέπει τελικά η εκλησσία, εννοώντας τους ιερείς και αρχιερείς, να προσαρμοστούν στην σημερινή εποχή; Ή μήπως προτιμούν να γινουν μια τυπολατρική οργάνωση χωρίς καμία ουσία;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα που μου δημιουργήθηκα και μου δημιουργούνται σχεδόν όποτε πάω εκλησσία, για αυτό ίσως δε πάω συχνα! Γιατί όταν πάω ακούω πράγματα που ίσως δε τα καταλαβαίνω καλά αλλά μου δημιουργούν την αίσθηση ότι ειναι αντικρουόμενα μεταξύ τους αλλά και με την βασική φράση που θεωρώ ότι συνοψίζει την χριστιανική θρησκεία που είναι η "ο Θεός είναι Αγάπη".
Μήπως πρέπει οι ακολουθίες της εκλησσίας να αποδωθούν στην καθομιλομένη, δηλαδή στην δημοτική; Μήπως πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος που γίνεται η ομιλία του ιεροκύρηκα και μετατραπεί σε έναν παραγωγικό διάλογο με τους πιστούς; Μήπως πρέπει τελικά η εκλησσία, εννοώντας τους ιερείς και αρχιερείς, να προσαρμοστούν στην σημερινή εποχή; Ή μήπως προτιμούν να γινουν μια τυπολατρική οργάνωση χωρίς καμία ουσία;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα που μου δημιουργήθηκα και μου δημιουργούνται σχεδόν όποτε πάω εκλησσία, για αυτό ίσως δε πάω συχνα! Γιατί όταν πάω ακούω πράγματα που ίσως δε τα καταλαβαίνω καλά αλλά μου δημιουργούν την αίσθηση ότι ειναι αντικρουόμενα μεταξύ τους αλλά και με την βασική φράση που θεωρώ ότι συνοψίζει την χριστιανική θρησκεία που είναι η "ο Θεός είναι Αγάπη".
Τετάρτη 6 Μαΐου 2009
Ξεκινόντας με το iPhone SDK
Εδω και αρκετές βδομάδες έχω μπει στο τρυπάκι να μάθω άλλες γλώσσες προγραμματισμού, πέρα απο την Java που θεωρώ ότι έχω φτάσει σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Για να πω την αλήθεια, οδηγήθηκα σε αυτή την ανάγκη κυρίως επειδή ήθελα να αναπτύξω εφαρμογές για το iPhone. Οπότε αναγκάστηκα να αρχίσω να μαθαίνει Object-C. Μια γενική γνώση της C την είχα, οπότε μου ήταν σχετικά εύκολο να την κατανοήσω. Βέβαια βοηθάει πάρα πολύ το γεγονός ότι η ίδια η Apple έχει πάρα πολλά παραδείγματα, οδηγίες και φυσικά το πραγματικά καταπληκτικο XCode, που πριν το γνωρισω μέσω των διαφόρων tutorials, το θεωρούσα δυσνοητο!
Σας προτρέπω, αν έχετε κι εσείς MAC και μανια με το iPhone, να κατεβάσετε το iPhone SDK και να δοκιμάσετε. Τουλάχιστον με τον προσομοιωτή είναι δωρεάν η ανάπτυξη εφαρμογών, αυό που πληρώνεις είναι 99$ τον χρόνο εάν θέλεις οι εφαρμογές σου να διατίθενται από το App Store και να εγκαθίστανται σε πραγματικές συσκευές. Επίσης έχει και το αλλο πακέτο των 299$ για την περίπτωση εταιριών που θέλουν να αναπτύσουν εφαρμογές αλλά να μην τις διαθέτουν μέσω του App Store.
Προσωπικά έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες στέλνοντας κι ένα fax, δυστυχως στην ελλάδα επειδή δεν εχει online store, πρέπει να στείλεις fax στην Αμερική! Ακόμα δεν έχω λάβει τον κωδικό επιβεβαίωσης, αλλά ούτε μου έχει γινει καποια χρέωση. Όταν θα έχω ολοκληρώσει την διαδικασία θα σας ενημερώσω σχετικά με το πόσο διαρκεί.
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι εκτός από το καταπληκτικό υλικό που προσφέρει η μαμά εταιρεία, έχω βρει και πάρα πολλές άλλες πηγές. Ειδικά όμως, επειδή μου αρέσει να παιζω και με 3D, μου αρέσουν τα free tutorials του τρομερού Αυστραλού Simon Maurice που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Σας προτρέπω, αν έχετε κι εσείς MAC και μανια με το iPhone, να κατεβάσετε το iPhone SDK και να δοκιμάσετε. Τουλάχιστον με τον προσομοιωτή είναι δωρεάν η ανάπτυξη εφαρμογών, αυό που πληρώνεις είναι 99$ τον χρόνο εάν θέλεις οι εφαρμογές σου να διατίθενται από το App Store και να εγκαθίστανται σε πραγματικές συσκευές. Επίσης έχει και το αλλο πακέτο των 299$ για την περίπτωση εταιριών που θέλουν να αναπτύσουν εφαρμογές αλλά να μην τις διαθέτουν μέσω του App Store.
Προσωπικά έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες στέλνοντας κι ένα fax, δυστυχως στην ελλάδα επειδή δεν εχει online store, πρέπει να στείλεις fax στην Αμερική! Ακόμα δεν έχω λάβει τον κωδικό επιβεβαίωσης, αλλά ούτε μου έχει γινει καποια χρέωση. Όταν θα έχω ολοκληρώσει την διαδικασία θα σας ενημερώσω σχετικά με το πόσο διαρκεί.
Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι εκτός από το καταπληκτικό υλικό που προσφέρει η μαμά εταιρεία, έχω βρει και πάρα πολλές άλλες πηγές. Ειδικά όμως, επειδή μου αρέσει να παιζω και με 3D, μου αρέσουν τα free tutorials του τρομερού Αυστραλού Simon Maurice που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Παρασκευή 1 Μαΐου 2009
Μαντινάδες 2002
Πριν από ακρετά χρόνια, πίσω στο 2002, είχα κάνει μια συλλογή μερικών χιλιάδων μαντινάδων που υπήρχαν τότε στο Δίκτυο και ειχα φτιάξει το βιβλίο που σας παρουσιάζω. Επίσης έχω φτιάξει και σχετικές εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ
Επίσης να σημειώσω ότι ήδη ετοιμάζω και μια έκδοση για iPhone, θα σας ενημερώσω όταν θα είναι διαθέσιμη.
Μαντιναδες 2002
Επίσης να σημειώσω ότι ήδη ετοιμάζω και μια έκδοση για iPhone, θα σας ενημερώσω όταν θα είναι διαθέσιμη.
Μαντιναδες 2002
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)