Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Προσοχή!!! GMAIL Phishing

Προ ολίγου έλαβα ένα μήνυμα που ήταν προφανώς ψεύτικο. Το email ήταν ένας απλός λογαριασμός gmail, ζητούσε να δώσεις τους κωδικούς σου και σε πήγαινε σε ενα URL ό,τι να 'ναι. Ηταν αρκετα καλογραμμένο (παρακάτω είναι όλο το κειμενο). Αλλά προς Θεού μην δινεται τους κωδικούς σας. Είναι καλογραμμένο αλλά κακοστημενο!

To link (http://validationhellas.t35.com/validate.html) οδηγεί σε ένα ακριβές αντιγραφο της σελίδας σύνδεσης του GMAIL με την μόνη διαφορά ότι δεν ανήκει στην Google! Επίσης αν πάτε στο http://validationhellas.t35.com/ θα καταλάβετε και πόσο κακοστημένο ειναι. Και σε όλα αυτά αν προστεθεί ότι φιλοξενείται σε τσαμπατσίδικο host (http://www.t35.com/) τότε είναι απόλυτα βέβαιο ότι πρόκειται για κομπίνα και μάλιστα κακοστημένη!

"Aγαπητέ χρήστη:

Η Gmail Inc.© μετά από χιλιάδες αιτήσεις για νέους λογαριασμούς που δέχεται καθημερινά από χρηστες απ` όλο τον κόσμο, αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία ανανέωσης των server της που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παροχή ταχύτερης εξυπηρέτησης και μεγαλυτερου χώρου αποθήκευσης για κάθε χρηστη Η διαδικασία αυτή έχει ως πρώτο στόχο να εξαλείψει άχρηστους και απενεργοποιημένους λογαριασμούς που καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο, επιβραδύνοντας την μεταφορά δεδομένων από και προς σε κάθε χρηστη. Λόγο της τεραστιας ανταλλαγής spam ακόμα και μεταξύ μη ενεργών λογαριασμών, καθίσταται αδύνατος ο διαχωρισμός των υποκινούμενων από bot λογαριαμών (zombie accounting) από τους πραγματικά ενεργούς λογαριαμούς των χρηστών, χωρίς την επαλήθευση της λειτουργικότητας αυτού από τους ιδιους χρηστες.


Διά τον λόγο αυτό οι χρηστες καλούνται να επαληθεύσουν την λειτουργικότητα του λογαριασμού τους με μια απλή επανασύνδεση στον λογαριασμό που επιθυμούν να επαληθεύσουν πατώντας στο ακόλουθο link:


Πατήστε εδώ για επαλήθευση!

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!
Christina Terzaki
Gmail © Accounting"





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition