Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Η Αθήνα είναι Ελληνική;

Χθες το βράδυ, μπροστά απο το σπίτι μου, μια ομάδα περίπου 20 αλλοδαπών παίζανε ξύλο. Κυριολεκτικά πλακώνονταν άγρια. Προφανώς δε γνωριζω τον λόγο καθως μιλάγανε (για να μην μπω γαβγίζανε) στη δικια τους γλώσσα. Ευτυχώς η επέμβαση της αστυνομίας, μέσω της ομάδας Ζ, ήταν ταχεία μετά από σχετικές κλήσει που γίνανε στο 100. Αλλά αυτό είναι ένα μόνο περιστατικό από τα πολλά που συμβαίνουν όλο και πιο συχνά.
Οι αλλοδαποί, που δεν έχουν μεγαλώσει με ελληνική κουλτούρα, φαίνεται να δυσκολεύονται να προσαρμοστουν στην ελληνική κοινωνία. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις, αλλά το γεγονός ότι αρκετοι δημιουργούν φασαρίες δημιουργεί πρόβλημα στους έλληνες. Εχουμε φτάσει σε σημείο όπου οι ξένοι μας φέρονται ρατσιστικά. Τους προιμοδοτούμε για να μην μας πουν ρατσιστες κι έτσι καταλήγουμε στο να μας θεωρούν ηλίθιους.
Δυστυχώς είμαστε λαός που έχει ζήσει την προσφυγια και τους λυπόμαστε. Εν αντιθέση με τους υπόλοιπους πολιτισμένους ευρωπαίους που απλά τους βουλιάζουν όταν εντοπίζουν καράβι με λαθρομετανάστες, εμείς τους μαζεύουμε. Αυτό το μάζεμα οδηγεί στο να "βολεύονται" και τελικά να έχουν έρθει ως ακρίδες στις διάφορες περιοχές τις χώρες μας.
Κάποιοι εξ' αυτών είναι εργατικοί και βοηθούν την αγροτική ή και βιομηχανική παραγωγή της χώρας, αλλά οι περισσότεροι καταλλήγουν να ζουν σε εγκαταλλελημένα κτήρια κι ένας Θεός ξέρεις πως επιβιώνουν. Δεν είναι δυνατόν η χώρα μας, που δεν έχει βαρια βιομηχανία για να χρειάζεται πολλά εργατικά χέρια, να φιλοξενεί τόσους πολλούς μετανάστες.
Πρέπει είτε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που να τους απασχολήσουν και να κερδίζει το κράτος επιπλέον έσοδα, όπως ήδη κερδίζει από τους έλληνες πολίτες είτε να γίνουν μαζικές επιχειρήσεις απέλασης και σκλήρυνση των μέτρων αποφυγής της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς το πρώτο είναι η καλύτερη λύση που θα οδηγήσει στην ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του κράτους.
Τέλος μια τέτοια προσέγγιση ίσως λύσει και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας καθώς το πραγματικά ενεργό εργατικό δυναμικό θα αυξηθεί. Επίσης οι απόγονοι των αλλοδαπών θα αρχίσουν σταδιακά να ενσωματώνονται όλο και περισσότερο και θα αρχίσουν να νιώθουν έλληνες. Αλλωστε η χώρα μας ιστορικά είχες σχέσεις με πολλούς λαούς και αυτή η πικοιλία είναι που την οδήγησε στην εξέλιξη.
Μακάρι να αρχίσει να λειτουργεί ο εγκέφαλος όσων μπορούν να κάνουν κάτι σχετικά και να το κάνουν με σκοπό το καλό της κοινωνίας κι όχι το να φανούν καλοί σε ορισμένους..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition