Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007

Εικονογραφημένη.. Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη


Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου διεκπεραίωσα ένα αρκετά μεγάλο αριθμό εργασιών, το οποίο πλέον αποτελεί το portfolio μου και είναι αυτό ακριβώς που με αντιπροσωπεύει σαν γραφίστρια και σαν προσωπικότητα.Γι' αυτό το λόγο πάντοτε όταν πηγαίνω να μου πάρουν συνέντευξη από κάποια εταιρεία ζητάνε να το δούνε, γιατί μέσα απ' αυτό μπορούν να σχηματίσουν μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και σχεδιάζω. Το portfolio είναι το βασικότερο όπλο για έναν γραφίστα..
Μια εργασία που για εμένα προσωπικά σημαίνει πολλά και είναι από τις πρώτες που μου αρέσει πάντοτε να παρουσιάζω είναι η εικονογράφηση για την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη. Αυτή η εργασία μας ζητήθηκε στο προτελευταίο εξάμηνο, όπου ήμουν κι εγώ πιο καταστλαγμένη σε σχέση με το στυλ μου και τον τρόπο που σχεδιάζω. Ήταν μια εργασία που πραγματικά την απόλαυσα..
Δυστηχώς το χρονικό περιθώριο ήταν αρκετά μικρό για να γίνει εξ' ολοκλήρου εικονογράφηση αυτού του βιβλίου, οπότε καταλήξαμε στο να εικονογραφήσουμε τρία σημεία του βιβλίου που για εμάς έλεγαν κάτι σημαντικό και μας ενέπνεαν περισσότερο.. οπότε αρκετά ελευθερο σαν θέμα.. οπότε η καλύτερή μου!
Είμαι λάτρης του καλού βιβλίου, βέβαια ποτέ δεν έκατσα να διαβάσω φιλοσοφία αλλά το συγκεκριμένο το αγάπησα πολύ. Είμαι της άποψης πως ένα βιβλίο μπορεί έστω και λίγο να σου αλλάξει την ζωή και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.. και η Ασκητική αποτελεί για εμένα ένα τέτοιο παράδειγμα. Προτείνω ανεπιφύλακτα να την διαβάσετε, εάν δεν το έχετε
ακόμα κάνει, πρόκειται για ένα εκπληκτικό, πολύ δυνατό κείμενο.. ελπίζω
να αποτελέσει ένα μικρό διαμαντάκι που θα σημαδέψει την σκέψη σας..

Jella gd

Υ.Γ. 1Το εξώφυλλο που επισυνάπτω είναι φτιαγμένο απ' τα χεράκια μου.. ;-) (ένα μικρό μέρος της εργασίας)

Υ.Γ. 2Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της Ασκητικής εδω

Σκόπελος

Στην περιπλανιση μου στο youtube, εντόπισα ένα ωραίο βιντεάκι για την Σκόπελο. Που μου θύμισε ότι κάθε γωνιά της Ελλάδος είναι ομορφο, για αυτό πρέπει να προσπαθούμε να τα επισκεπτομαστε όλα! Απολαύστε το:

Ενδοξος Ελληνικός Στρατός

Αφου τελειώσα με την σχολή, πρέπει σιγα σιγά να σκέφτομαι το στρατό. Η μητέρα πατρίδα μου κλείνει το μάτι. Περιμένει να πάω στην αγκαλιά της. Αν και δε βιάζομαι καθώς πρέπει να κρατηθεί η σειρά προτεραιότητας. Το αδερφάκι μου πρέπει να πάει, κι όταν τελειώσει να πάω κι εγώ! Οπότε σιγά σιγά έχω αρχήσει να ψάχνω τα περί στρατου..
Στο ψάξιμο απάνω έπεσα πάνω στην γνωστή εκπομπή της ΕΡΤ, "Με αρετή και τόλμη". Συγκεκριμένα σε ένα βίντεο που είδα στο Youtube, για τους καταδρομεις. Τους οποίους καταδρομεις δεν προκειτε να τους αυξήσω κατα ένα ρισκάροντας το κεφάλι μου. [έχω ήδη αρκετα παραδειγματα στο περιβάλλον μου, ατόμων που πήγαν στους καταδρομεις και μετά είχα διάφορα προβλήματα. Είτε αρρώστιες, είτε αυξηση σωματικού βάρους]
Απολαύστε λοιπον μια επίδειξη του ένδοξου ελληνικού στρατού

YouTube - Broadcast Yourself

Το "Broadcast Yourself" ειναι μια υπηρεσία της "YouTube", που σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξει ένα δικό σου "κανάλι", όπου να βάζεις δικά σου βιντεακια. Να παρουσιάζεις οτιδήποτε θέλεις και σε εκφράζει. Κοινώς είναι ένας τόπος για την ανάπτυξη video-blog [vlog]. Που αποτελούν κάτι κοντά σε αυτο που βλέπετε και διαβάζετε τώρα, αλλά αντί να τα παρουσιάζει με κείμενο και εικονες, τα παρουσιάζει με βιντεάκια, όπου έχουν και αναλογο ήχο.
Ένα πάρα πολύ ωραίο παράδειγμα τέτοιου vlog, ειναι αυτό της kicesie , η οποία είναι μια νεαρή αμερικανίδα [δηλώνει 21 και δεν έχω λόγο να το αμφισβητίσω!]. Το θέμα του vlog της είναι " Advanced Sex Ed for today's people" και η αλήθεια ειναι οτι, με βάση όσα έχω δει ως τώρα, είναι πολύ όμορφα παρουσμένα. Αλλά και με μια "εγκυρότητα". Δηλαδή ούτε πορνό έχει, η κοπέλα τα λέει, δεν κάνει και αναπαράσταση!! Αλλά ούτε ψυχρή επιστημονική περιγραφή κάνει!

Για παράδειγμα δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει τις απόψεις της για την "πρώτη φορά"


Παραπομπή:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition