Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Νέο μουσείο της Ακρόπολης


Φέτο, που ανεβήκαμε να δούμε την Πανσέληνο στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Παρατήρισα την ύπαρξη του νέου μουσείου. Που δεν το ειχα προσέξει κάποια άλλη φορά! Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα του να έχει μια περιοχή με λευκό γυαλί όπου ο επισκέπτης της ακροπολης να μπορεί με μια ματιά να βλέπει μέσα στο μουσείο είναι εκπληκτική! Και πιστεύω ότι αποτελεί ένα σύγχρονο μνημείο της ακρόπολης το οποίο ενσωματώνεται με φυσικό τρόπο!


Περισσότερα μπορείτε να μάθετε απο τη wikipedia!
Ή αν θέλετε πιο έγκυρη πηγή, στην επίσημη σελίδα του μουσείου.

Η μαγεία της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου


Χθες, όπως έγραφα και σε προηγούμενη ανάρτηση, πήγα με την κοπέλα μου στην Ακρόπολη για να απολαύσουμε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Ένα λαμπερό φεγγάρι που σε συνδυασμό με την όλη μαγεία που δημιουργει ο χωρος ήταν μαγεία!
Αν κι οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό που μου άρεσε πιο πολύ από όλα ήταν ότι πολύ απλά ήμουν με τον ανθρωπο που αγαπάω και με αγαπάει... κι αυτό πιστεύω ότι ειναι αρκετό για οποιονδήποτε.

Πόσο εύκολα μπορεί να την πατήσεις


Προ ημερών μου ειχε αναφέρει ο αδερφός ότι κάτι σελίδες του τύπου "τεστ IQ" σε ψαρεύουν για να σε χρεώσουν στο κινητο τηλέφωνο και σήμερα έπεσα σε μια από αυτές. Προφανώς δε την πάτησα γιατι έχω μάθει να διαβάζω [από πολύ μικρος!]. Η αλήθεια είναι ότι, με μικρά γράμματα ως συνήθως, σε ενημερώνει για την σχετική χρέωση. Αλλά και πάλι δε παύει να σε παραπλανεί. Κανονικά έπρεπε να υπάρχει νομοθεσία που να λέει συγκεκριμένα ότι τα "μικρά γραμματα" θα πρέπει να έχουν συγκεκριμένο μέγεθος και στύλ ώστε να ειναι ευκρινές. Όπως γίνεται με τις προειδοποιήσεις στα πακέτα με τα τσιγάρα. Φανταστείτε να βάλει κάποιος πιτσιρικάς το τηλέφωνο του πατέρα του.. κι ακόμα χειρότερα να ειναι κανένα εταιρικό και να του βάλουν χέρι!

Σας παραθέτω ένα screen shot αυτού που πέτυχα, που πάλι διευκρινίζω ότι αναφέρει ότι θα σε χρεώσει μέχρι κι 8Ευρώ την εβδομάδα, αλλά το γράφει με μικρά γραμματα. Προφανώς ειναι νομιμη επιχειριση, εγώ απλά σχολιάζω το γεγονός ότι ειμαστε ουσιαστικά απροστάτευτοι.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition