Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

openXAVA μια λύση για JPA+WEB

Στην αναζήτηση μου για νέες τεχνολογίες που θα με διευκολύνουν στην ανάπτυξη λογισμικού, συνάντησα το openXAVA. Το openXAVA είναι ένα project που στόχο έχει να διευκολύνει την ανάπτυξη J2EE εφαρμογών. Στηρίζεται στο ότι το πλέον συνηθησμένο που θέλουμε να κάνει ένα πρόγραμμα είναι να καταχωρεί και να ανακτά δεδομένα. Το openXAVA έχοντας δημιουργήσει μια τυποποίηση διευκολύνει αυτόν τον στόχο.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο προγραμματιστής είναι:
1) Να δημιουργήσει την βάση δεδομένων
2) Να ορίσει datasource για την βάση δεδομένων του
3) Να φτιάξει τα JPA Entities στην Java
Ολα τα άλλα τα κάνει το openXAVA!

Φυσικά επειδή οι προγραμματιστές πάντα θελουμε να βάζουμε την πινελιά μας, είναι εφικτό! Το openXAVA δεν είναι κατ' ουσίαν τίποτα παραπάνω από ένα έτοιμο J2EE Application που αξιοποιεί το εκάστοτε μοντέλο που δημιουργεί ο προγραμματιστής. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site http://www.gestion400.com/web/guest/home, ή απλά αφήστε σχόλιο!

Ψήφισα κιολας!

Σήμερα, όπως θα έχετε καταλάβει όσοι δεν ειστε σε τιποτα παραλίες, γίνονται Ευρωεκλογές. Οπότε πήγα κι εγώ να ψηφίσω κι εντυπωσιάστηκα από την πικοιλία. Κόμματα για κάθε γούστο: Ακροδεξιοι, Ακροαριστεροί, Σοσιαλιστές, Κεντρόοι, Μακεδονοστραφείς, Οικολόγοι, Κόμμα Νέων ακόμα και Λευκό κόμμα!
Τα δύο ψηφοδέλτια που με εντυπωσίασαν ήταν αυτό του Κόμματος των Νέων, που ούτε γνώριζαν ότι υπήρχαν, αλλά και αυτό του κόμματος "ΛΕΥΚΟ"! Το μεν Κόμμα Νέων μπορείται να το βρείτε στο blog του http://kommaneon.blogspot.com/, ενώ το ΛΕΥΚΟ μπορείτε να το δείτε στο http://www.leyko.gr/.
Ελπίζω η ύπαρξη σύγχρονων κομμάτων που έχουν συγκεκριμένο στόχο να καταφέρουν να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και ίσως και την δομή του πολιτεύματος. Πιθανόν να είναι σκόπιμο να υπάρχει τμηματοποιηση της εξουσίας ανά "θεματική" ενότητα.
Για παράδειγμα τα οικολογικά θέματα ούτε με καπιταλισμό ούτε με κουμουνισμό ούτε με ουδετερότητα λύνονται, δεν χρειάζονται ιδεολόγους αλλά πρακτικούς ανθρώπους που έχουν αγάπη για το περιβάλλον και επιστημονική κατάρτιση. Οπότε ίσως να μην έχει λογική να ελέγχεται από το, υποτίθεται, ισχυρό κόμμα του 30-35%!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition