Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Καλό Πάσχα


Σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Πάσχα. Αρχίζει από αύριο η Μεγάλη Εβδομάδα των παθών του Κυρίου [για όσους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι]. Οπότε κι εγώ άλλαξα το λογοτυπό μου ώστε να είναι πιο επίκαιρο, αν και προτιμησα να μην είναι βαθυστόχαστο αλλά πολύ επιφανειακά σχετιζόμενο με το Πάσχα!

Μουσικοί από την Βενεζουέλα

Παρότι δεν φημίζοννται για τις ορχήστρες τους δείτε το ακόλουθο βίντεο κι ίσως αλλάξετε γνώμη!

Themos-podcast


Ίσως αρκετοί τον ξέρετε. Όσοι δε τον ξέρετε αξίζει να τον μάθετε! Είναι ο κ Θέμος Καλλος που παράγει ένα από τα καλύτερα ελληνικά PodCast που υπαρχουν. Κάθε PodCast του χωρίζεται σε αρκετές ενότητες ώστε η διαρκεια της μιας ώρας να μην ειναι κουραστική αλλά αντιθέτος να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Αξίζει να επισκεφτείτε το blogspot του και να μάθετε περισσότερα.

Η επιστροφη!

Τις τελευταίες εβδομάδες είχα μια αυξημένη ζήτηση για δουλειές, οπότε δεν κατάφερα να γράψω ούτε μια γραμμή στο blog μου, αλλά σήμερα βρήκα τον χρόνο να ασχοληθώ. Ήθελα να γράψω για τα θέματα που με απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό.
Περι τον ένα μήνα τώρα έχω αρχίσει να βλέπω διάφορα επεισόδια από την εκπομπή "Οι πύλες του ανεξήγητου". Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα θέματα είναι καθαρα επιστημονικής φαντασίας, αλλά ίσως και μονο αυτο το ταξίδι προς κάτι το ανεξήγητο είναι τόσο ενδιαφέρον που δεν είναι ανάγκη να καταλήγουμε κάπου. Αν το αντιμετωπίσεις ως ένα ερέθισμα για να εξάψεις την φαντασία σου, τότε πιστεύω ότι έχεις πιάσει το νόημα της συγκεκριμένης εκπομπής. Θεωρώ ότι όποιος μπαίνει στο τρυπάκι ότι αυτά που λένε ειναι επιστημονικά τεκμηριωμένα ή γενικότερα ότι είναι αλήθεια τότε ίσως πλανάτε! Πολλοί είναι αυτοί που το παίζουν επιστήμονες, ή στηρίζονται σε λάθος αξιώματα που τους οδηγούν σε λάθος αποτελέσματα!
Προσωπικά μου αρέσε το θέμα για την χαμένη Ατλαντιδα. Μια περιοχή που ακόμα κι αν δεν υπήρχε αξίζει να την θεωρήσουμε πρότυπο και να ονειρευτούμε ένα μέλλον που να την προσεγγίζει, αλλά αν οντως υπήρξε; Αν υπάρχουν υπολλιματα που έχουμε βρει ή θα βρουμε; Αν ξαφνηκά δουμε ότι αυτα που έχουμε ανακαλύψει και ονομάζουμε "συγχρονο πολιτισμό" είναι παροχημένα σε σχέση με αυτα που υπήρχαν πρις τοσες χιλιάδες χρόνια;
Γενικότερα το ονειρεύεται ο άνθρωπος είναι ο τρόπος να ξεφεύγει απο το καθημερινό και τετρημένο. Από το μίζερο και ρουτινιάρικο παρόν. Είναι η μεταφορά του σε μια άλλη διασταση, στην ονειρική διάσταση του φανταστικού όπου όλα είναι δυνατά! Κι άλλωστε αν κάτι δε το ονειρευτούμε τότε ποτέ δε μπορούμε να το πετύχουμε!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition