Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

GIS, βρες που είμαι με ένα SELECT

Από την περασμένη Δευτέρα έχω αρχίσει να ασχολούμε με άλλο ένα μεγάλο κομμάτι της Επιστήμης Υπολογιστών, τα λεγόμενα GIS (ΓΠΣ: Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα). Είναι πολύ εντυπωσιακό πως με χρήση Open Source λογισμικού (PostgreSQL, PostGIS, PHP, Google MAPS) μπορείς να φτιάξεις το δικό σου GIS εύκολα και γρήγορα.

Η μεν PostgreSQL ως ο καλύτερος αντίπαλος της Oracle σε συνδυασμό με την εξαιρετική επέκταση PostGIS δινει την δυνατοτητα δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που συνδυάζει χωρικά δεδομένα με πληροφορίες περιεχομένου. Δηλαδή μπορεί και συνδέει, σημεία, ευθείες ή χώρους με στοιχεία που τους περιγράφουν. Ετσι μπορεί για παράδειγμα να δημιουργηθεί μια εφαρμογή βιβλιοπωλείων όπου κάθε βιβλιοπωλείο έχει βιβλία και ο αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει ποιο βιβλιοπωλείο έχει το βιβλίο που θέλει και βρίσκεται πιο κοντά σε εκείνον!

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών GIS με χρήση open source εργαλειων επικοινωνήστε μαζί μου αφήνοντας σχόλιο ή μέσω email στο g.anagnostaros@gmail.com

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition