Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Εμείς οι Έλληνες

Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και παρακολουθώ ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΪ, το οποίο παρουσιάζει τους αγώνες των προγόνων μας, ώστε να είμαστε πολίτες ενός σύγχρονου ισχυρού κράτους [λεμε τώρα..]. Παρουσιάζει τους πολέμους του 1897, που ειχε αποτύχει τελείως, τους Βαλκανικούς, όπου χάρη στην πολιτική εφυία του Βενιζέλου και τον ηρωισμό και φιλοπατρία των στατιωτών, διπλασίασε την Ελλάδα καθως επίσης και τους παγκόσμιους πολέμους όπου κι εκει η Ελλάδα έπαιξε στρατηγικό ρόλο σε μάχες... ασχέτα αν τη μοιρασιά την κάναν άλλοι...
Το καλό ειναι ότι ο ΣΚΑΪ δίνει την δυνατότητα σε όσους έχουν πρόσβαση στο Συννεφο [=Web, Internet, Διαδίκτυο] να δουν τις παραγωγές του οποιαδήποτε στιγμή επιθυμουν. Γιατι κάποιοι σταθμοί έχουν καταλάβει ότι η πληροφορία πρέπει να δίδεται ελεύθερα κι όπως γίνεται και με το λογισμικό ανοικτού κώδικα [Open Source], η καλύτερη διαφήμιση ειναι το να έχεις ένα καλό προϊόν και να το δίνεις ελεύθερα για απλή χρήση και να χρεώνεις οποιοδήποτε το θέλει για κερδοσκοπική χρήση. Προσωπικά είμαι λάτρης αυτής της ιδέας και θεωρώ ότι πρέπει να δίνουν μέσω του Σύννεφου όλοι οι σταθμοί τουλάχιστον τις ειδήσεις και τις ενημερωτικές τους εκπομπές, όπως δίνονται ήδη οι περισσότερες εφημεριδες δωρεαν σε ηλεκτρονική μορφή. Ας έχουν ενσωματώσει διαφημίσεις στην σελίδα ή στο βίντεο που μεταδίδουν, ώστε να μην έχουν απώλια κέρδους. Το θέμα μου ειναι να μην με αναγκάζει συγκεκριμένη ώρα να δω κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά όποτε θέλω και προλαβαίνω εγώ! 
Να σημειωθεί δε ότι στους όρους χρήσης του Διαδικτυακού ιστότοπου του ΣΚΑΪ σημειώνεται ότι για προσωπική χρήση, αρκεί βέβαια να αναφέρεται η πηγή και τίποτα περισσότερο. Μακάρι κι άλλοι να το αρχίσουν να έχουν αυτή την πολιτική και να αντιληφθουν ότι ο ιδιώτης πρέπει να λαμβάνει δωρεάν αυτά τα πνευματικά έργα, είτε ειναι εκπομπές, είτε ντοκιμαντέρ ή ακομα και μουσική, ταινίες και σίριαλ. Μόνο όσοι βγάζουν κέρδος απο αυτά θα πρέπει να δίνουν ένα ποσοστο από τα κέρδη στο έχοντα την πνευματική ιδιοκτησία. Γνωρίζω ότι αυτο ακούγεται ακραία αναρχικό, αλλά κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει! Θα μπορουσε εναλλακτικά να δίνει χαμηλής ποιότητας προϊον ελεύθερα κι οποιος ενδιαφέρετε για καλή ποιότητα να πληρώνει, οπότε ο έχον απαιτήσεις να ειναι και ο πληρώνον!


Παραπομπή: Μέσω του greek-movies μπορείτε να βρειτε πιο εύκολα τα επεισόδια του "Εμείς οι Έλληνες" πατώντας εδώ

Ετοιμάζω ταξίδι..


Από σήμερα το κατάστημα λειτουργεί με νέο λογότυπο.. ναυτικό!
Καθώς αναμένω να αρχίσει η θητεία μου στο ναυτικό, δε ξέρω βέβαια πότε αλλά το περιμένω πως και πως!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition