Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Τι ειναι emo;

Το emo (είδος homo melancholius klapsomoutrius) είναι ένα είδος ανθρωποειδών το οποίο έκανε την εμφάνισή του κάπου μέσα στον 21ο αιώνα π.Χ.. Έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό το μαλλί του, που συνήθως συναντάται στο στυλ του "κορακί-φρατζολί". Θα μπορούσε επίσης να πει κανείς ότι το τρίχωμα του επάνω μέρους της κεφαλής τους παρουσιάζει ομοιότητες με το τρίχωμα ενός ακούρευτου πεκινουά. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα των emo είναι η φράντζα (σιδερωμένη φυσικά), τρύπες παντού ΕΚΤΟΣ απ' τα αυτιά, κλαψομ.... εεεε, κλαψιάρικη φάτσα, καθώς και παπούτσια αμφιβόλου ποιότητας (και αισθητικής). Επιπλέον, χαρακτηριστικό των αρσενικών emo είναι το θεόστενο παντελόνι (δανεισμένο συνήθως από συγγενείς α' βαθμού λόγω cool-ο-αντίληψης/cool-ο-φάνειας/cool-ο-πάθειας), ενώ τα θυληκά συναντώνται με κοντή φούστα με πολύχρωμη κάλτσα μέχρι το μπούτι. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι το eyeliner, κυρίως για τα emo αγόρια, και φυσικά ο καλύτερος φίλος του emo, το πιστό ξυράφι.

Εναλλακτικές θεωρίες

Το 2007, ο καθηγητής Ζίγκμουντ Τρέντιους διατύπωσε στο δοκίμιό του Λυγμοί και Πυγμή τη θεωρία οτι σκοπός των emo είναι η εξάπλωση του είδους τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης με τη χρήση του παρατεταμένου οιδήματος των όρχεων που προκαλούν σε κάθε λογής περαστικούς. Η συνήθειά τους αυτή, τονίζει, πραγματοποιείται για τον εξής λόγο: αν επιτύχουν τον ύψιστο σκοπό τους, την μετατροπή ακόμη και της Κουτσής Μαρίας σε όμοιό τους ον, θα επιτευχθεί η Παγκόσμια Κατάθλιψη, ο Παράδεισος, με άλλα λόγια, των emo.

Από την άλλη, ο ρήτωρ Ανσαϊκλοπήδιος ο Όγδοος θεωρεί τα emo ένα ανεξήγητων προθέσεων αμάγαλμα διαφόρων θρησκειών, αντιλήψεων και (υπο)κουλτούρων, όπως το gothic, το punk, το nu-metal και το Disney style, το τελευταίο κυρίως λόγω των ομοιοτήτων που παρουσιάζουν με χαρακτήρες (οποιουδήποτε) καρτούν.


πηγή: http://frikipaideia.wikia.com/wiki/Emo

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition