Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

Φωτιά Πάρνηθας


Ευτυχώς.. κάποιος, ή κάποιοι έξυπνοι άνθρωποι μας απάλλαξαν απο αυτό το βαρετό πράσσινο. Να 'ναι καλά οι άνθρωποι, που μας βοηθάνε να αποκτήσουμε μερικά στρέμματα παραπάνω μπετό, ατσάλι και γυαλί γιατι η αττική δεν είχε και πολλά απο δαύτα. Πρέπει να πρόκειτε για σοφούς ανθρώπους που βλέπουν πολύ μπροστά, ίσως τόσο μπροστά όπου ο άνθρωπος θα έχει μεταλλακτεί τόσο όπου το οξυγόνο θα τον βλάπτει, οπότε δημιουργουν τις κατάλληλες υποδομές.
Χώρια απο την ειρωνία και την πλάκα ήταν κάτι άθλιο που δυστυχώς κάθε χρόνο γίνεται, σε άλλο μέρος βέβαια, αφού στο προηγούμενο δε μένει τίποτα για να καεί. Και ποτέ το κράτος δε κάνουμε κάτι για πρόληψη.. μόνο ψευτοαναδασώσεις, που και αυτές τις κάνουμε επιπόλαια, χωρίς την γνώμη ειδικών, χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό, μόνο συμβολικά. Ίσως μια καλή ιδέα να ήταν να αξιοποιηθεί ο στρατός στο να γίνει αναδάσωση, αλλά σύμφωνα με την γνώμη ειδικών κι όχι πασμοδηκά..

ΥΓ: Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα μας φυλάξει από άλλα τέτοια δεινά..

Δες περισσότερα..
  1. Ρεπορτάζ του BBC για τις φωτιές (29/06/2007)
  2. Στο έλεος της φωτιάς και η Πάρνηθα (Καθημερινή)
  3. Μεγάλη οικολογική Καταστροφή (ΣΚΑΪ)
  4. Η Πάρνηθα δεν υπάρχει πια
  5. Κάηκε η Πάρνηθα, σε λήθαργο το κράτος (Ημερισία)
  6. «Φωτιές» στην κυβέρνηση για τη διάλυση του κράτους (Ημερισία)

Ποιος είναι ο Java Man;

Πριν απο δύο περίπου χρόνια είχα διαβάσει ένα άρθρο στο National Geographic σχετικά με την ανακάλυψη ενός σκελετού ενός προϊστορικού ανθρώπου, του "Homo floreseins". Οπότε έκανε πλήρη αναφορά στην εξέλιξη του ανθρώπου σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία. Ανάμεσα στους ανθρώπους στο δέντρο εξέλιξης βρήκα έναν που τον λέγανε Java Man [Άνθρωπο της Ιάβα, ή επιστημονικότερα “Pithecanthropus erectus”]. Εκεί στην Ιάβα, βρέθηκε ανθρώπινο κρανίο, το 1891, ηλικίας ενός εκατομυρίου ετών! Αλλά δεν είναι το παλαιότερο που έχει βρεθεί :-( αλλά και πάλι είναι σίγουρα απο τους αρχαιότερους ανθρώπους, αν και όχι από τους πρώτους!

ΥΓ: Εγώ έχω βάλει σαν τίτλο μου "Greek Java Man" λόγο της γλώσσας προγραμματισμού κι όχι ότι έχω καμια σχέση με τον άνθρωπο της Ιάβα.. βασικά πιστεύω ότι είμαι ένας εξελιγμένος Homo Sapiens, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι.. αλλά γενικά δε βλέπεται γύρω σας ανθρώπους που πιθανόν είναι απόγονοι άλλης ράτσας, ή διασταύρωσης; Μήπως και οι άνθρωποι έχουμε πολλές ράτσες κι απλά για αποφυγή ρατσιστικής αντιμετώπισης δε μαθαίνουμε αυτές τις ράτσες και πως τις ξεχωρίζουμε; Anyway, όλοι είμαστε άνθρωποι, είμαστε ίσοι, αλλά όχι ίδιοι.. κι αυτό κάνει την ζωή πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία ;-)

Βιβλιογραφία
  1. Νέο είδος ανθρώπου που ζούσε πριν 18000 χρόνια προκαλεί την ιστορια της εξέλιξη (physics4u)
  2. Java Man (Wikipedia)

Έμαθα κι εγώ ποιος είναι ο Κανέλος

Εκεί που τριγύριζα στο Δίκτυο, χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο.. έπεσα πάνω στον Κανέλο. Ένα χαριτωμένο σκυλάκι, που από ότι έλεγε σε ένα blog που έχει γραφτεί για αυτόν, έμενε στο ΕΜΠ, αλλά οι "υπεύθυνοι" τον διώξανε. [δε κατάλαβα για ποιο λόγο διώχνεις ένα σκυλί απο ένα χώρο που τον ομορφαίνει η παρουσία του; Μάλλον γιατί κάθε τι που είναι φύση, τους καρεκλοκένταυρους φοβίζει. Μου άρεσε ιδιαίτερα ένα βίντεο που έχει φτιαχτεί για αυτόν τον σκύλο και σκέφτηκα να το προσθέσω κι εγώ, στο δικό μου blog. Κι έτσι να στηρίξω κι εγώ την επιστροφή του Κανέλου στον φυσικό του χώρο, που είναι ο χώρος του ΕΜΠ.


ΥΓ: Δεν είμαι αναρχικός, ούτε κομμουνιστής αλλά ούτε καν έχω πράσσινα all star..

παραπομπή - πηγή:
Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΝΕΛΟΣ

Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης..


Κάποτε.. πριν απο 6-7 χρόνια.. ονειρευόμουν τις σπουδές μου...ήθελα να γίνω προγραμματιστής, και για αυτό έπρεπε να σπούδασω εφαρμοσμένη πληροφορική... επέλεξα λοιπόν το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων, αλλά ποιός να μου το 'λεγε; Για να σπουδάσω πληροφορική χρειάστηκε να κάνω μαθήματα φυσικής, ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών! Δε παραπονιέμαι, διεύρυνα τους οριζοντές μου, μαθαίνοντας να κατανοώ όρους και έννοιες των τηλεπικοινωνιών, οι οποίες πρακτικά μου ειναι πλέον άχρηστες, με κάνουν ικανό συνομιλητή σε συζητήσεις περί τηλεπικοινωνιών. Με τον κλάδο αυτό ασχολείται ο αδερφός μου. ;-)]..
Αλλά εγώ προγραμματιστής ήθελα να γίνω, κι όντως έχω γίνει και μάλιστα σε μια από τις καλύτερες εταιριες του χώρου στην Ελλάδα!
Αλλά ερωτώ, τι χρειάζομαι όλες αυτές τις άχρηστες, επαγγελματικά, γνώσεις; Γιατί να ξοδεύει το ελληνικό δημόσιο χρήματα για να με εκπαιδεύσει σε κάτι το οποίο ποτέ δε θα αξιοποιήσω; Γιατί αντι αυτών των μαθημάτων, των άσχετων, να μην κάνω περισσότερα σχετικά μαθήματα;
Όλα αυτά τα γράφω επειδή έχω άλλο ένα μάθημα για το πτυχίο, το οποίο είναι "Δομές Μετάδοσης", δηλαδή φυσική με ηλεκτρομαγνητισμούς κτλ... κι απο αυτό κρίνεται το πτυχίο μου [το πότε θα το πάρω!], απ' ένα μάθημα που ποτέ [νομίζω] δε θα το αξιοποιήσω, πρέπει εγώ να μάθω πολύ καλά [έστω για να γράψω ένα '5'] για κάτι που αμέσως μετά θα είναι "άχρηστη πληροφορία".
Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι εξυπηρετεί;

ΥΓ: Οφείλω να ομολογήσω ότι τώρα πλέον η σχολή έχει οργανωμένο πρόγραμμα σπουδών που καθοδηγεί τους φοιτητές σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις αναλογα με το τι τους ενδιαφέρει. Κοινώς το πρόβλημα που είχα εγώ με τα άσχετα μαθήματα δε θα το έχουν, τουλάχιστον όχι τόσο έντονα, οι επόμενοι!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition