Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Αν τα μάτια είναι καθρέπτης της ψυχής..

GIA

Προ ημερών μια φίλη με ρώτησε αν έχω δει μια ταινία με την Αντζελίνα Τζολι (Angelina Jolie), που λέγεται "GIA" και αφορά την ιστορία ενός διάσημου μοντέλου της δεκαετίας του 70, το οποίο ήταν απο τα πρώτα θύματα ναρκωτικών. Πρόκειται για μια ταινία, σχετικά παλιά, του 1998 και αρκετά μεγάλη, σχεδόν 2 ώρες! Την οποία έχω σχεδόν δει ολόκληρη, μου μένουν τα 30 τελευταία λεπτά να δω.
Η ιστορια, όπως προανέφερα, αφορά μια κοπέλα, που ήταν top model, αλλά δυστυχώς είχε εθιστεί στα ναρκωτικά, τα οποία την μόλυναν με τον τότε άγνωστο υιό του AIDS. Επίσης, πέρα απο ναρκομανής, ήταν και ομοφυλοφιλη, πράγμα που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την ιστορία της. Πάθος, δοξα, σεξ και ναρκωτικά συνθέτουν την ταινία [ή τουλαχιστον την πρώτη 1,5 ώρα που έχω δει ;-)].
Είναι όντως μια αξιολογη ταινία που θα σας πρότεινα να δείτε. [Ελπίζω τα τελευταια λεπτα, που ελπίζω σύντομα να δω, να μην με απογοητεύσουν ;-)].

Σχετικοί σύνδεσμοι:
  1. GIA (1998) [IMDB]
  2. GIA [Wikipedia]
  3. Gia Carangi : Picture Perfect

Μηχανισμός των αντικιθήρων


Με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα στο pathfinder σχετικά με τον μηχανισμό των αντικιθήρων, μου άνοιξε η όρεξη να [ξανα]διαβάσω σχετικά με αυτό τον περίπλοκο μηχανικό υπολογιστή, που η γνώση των αρχαίων δημιούργησε. Βεβαίως δεν εχει ουσία να κάτσω να το αναλύσω, αφου στο pathfinder υπάρχει μια πάρα πολύ καλή παρουσίαση του θέματος, απλά ήθελα να δηλώσω τον ενθουσιασμό μου και να σας προτρέψω να τον γνωρίσεται κι εσείς.


Βιβλιογραφία:
  1. Μηχανισμός Αντικυθήρων: Η ιστορία της τεχνολογίας ξαναγράφεται ...(Pathfinder Τεχνολογείν)

Όχι άλλο καρβουνο..

Ζώντας, ως εργαζόμενος, σε έναν χώρο με αρκετούς καπνίζοντες..[αποτελώ μειοψηφία] έχω αρχήσει να γίνομαι, σταδιακά, αντικαπνιστής. Δε λέω, κι εγώ κάνω που και που κανεναν καλο καπνό, αλλά για απόλαυση.
Γιατι υπάρχουν άνθρωποι που κάτι που πρέπει να είναι απόλαυση, καταλήγουν να το κάνουν απο συνήθεια -ή μάλλον καλύτερα απο εθισμό. Τι κερδίζει ένας καπνιστής, πέρα απο το να επιταγχύνει το βιολογικό του ρολόι.. να κάψει πιο γρήγορα το λάδι στο καντήλι του.. να περάσει τα τελευταία του χρόνια έχοντας καρκίνο και κάνοντας χημειοθεραπίες; Τι άραγε; τι;
Α! Επίσης καταφέρνει να κάνει, κυριολεκτικά τα λεφτά του σταχτη.. κι όχι μονο αυτά αλλά του τα τρώνε και οι γιατροι.. γιατι όμως; γιατι; Είναι απολαυση να κάνεις ένα πούρο στο μπαλκονι πίνοντας ένα ποτακι, αλλά το να κάνεις απανωτα τσιγάρα είναι, τουλάχιστον για εμένα, αηδία.

ΥΓ: Αυτό που λένε οι καπνιστές "δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές, μονο αντιπαθητικοι αντικαπνιστές" είναι ταυτόσιμο με το να πούμε ότι οι έλληνες της Μικράς Ασίας συνοστίζοντας στα μικρασιατικά παράλια για να πάνε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησια [βλέπε βιβλίο ιστορίας στ' δημοτικού! -δε το έχω διαβάσει, ότι έχω ακούσει λέω, που μπορεί να είναι και υπερβολές]

Κι άλλη φωτογραφία από την καταστροφή της Πάρνηθας

Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα το μέγεθος της καταστροφής


πηγή: Google Earth

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition