Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Αναζήτηση δουλειάς...

Προειδοποίηση: Η πρώτη παραγραφος ειναι μπλα μπλα, αν σε ενδιαφέρει πως να αναζητήσεις δουλεια κι όχι το γιατι το γράφω, πήγαινε κατ' ευθείαν στη 2η!
Πριν απο δύο χρόνια, οπότε ήμουν στο 3ο έτος στην σχολή μου, άρχισα να έχω άγχος σχετικά με την επαγγελματική μου αποκατάσταση. "Εγώ πότε θα γίνω εργαζόμενος" αναρωτιόμουν, καθώς απεχθάνομε να τρώω απο τα έτοιμα.. [εντάξει ειμαι ανόμαλος, τι να κάνω, θέλω να τρώω τα δικά μου λεφτά κι οχι του πατερα μου]. Οπότε άρχισα στην αρχή να ψάχνω πως πρέπει να κινηθώ για να αναζητήσω δουλεια.. Ευτυχώς εκείνη την περίοδο έκανα ένα μάθημα Μάρκετιγκ στην σχολή, όπου η καθηγήτρια ήταν μια νεαρή όλο ζωντάνια κοπέλα που μας φερότανε πολύ φιλικά και μας έδωσε συμβουλές σχετικά με σύνταξη βιογραφικού σημειώματος αλλά και για το τι λες σε μια συνέντευξη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για βιογραφικό καθώς και "παλια", πίσω στα λυκειακά χρόνια υπήρχε ένας καθηγητής ο οποίος μας είχε παρουσιασει το τι ειναι το βιογραφικό, το πως συντάσεται, τι πρέπει να προσέχουμε. Ασχετα ότι δεν είχε καμια σχέση με το μάθημα που μας έκανε [κοινωνιολογια ή θρησκευτικά έκανε, δε θυμάμαι]. Εν πάση περιπτώση, έτσι συνέταξα ένα βιογραφικό σημείωμα, ευτυχώς είχα προϋπηρεσια.. ένα καλοκαίρι σαν βοηθός σερβιτόρου σε ξενοδοχείο [τρομερή εμπειρια, εγω στα 19 σε ξενοδοχείο στα Χανιά με ατελειωτες Γερμανίδες..-το νερό ή η μπύρα τις κάνει έτσι αυτές τις γυναίκες;]. Οπότε έβαλα προϋπηρεσια, έγραψα ότι σπουδάζω, έβαλα και ένα μεγάλο μέρος απο αυτά που ξέρω πάνω σε υπολογιστές [δε τα έβαλα όλα γιατι θα ήταν ένα βιβλιο μονα τους] και κατέληξα σε 2 σελιδούλες.. Να σημειωθεί ότι έβαλα και μια φωτογραφία, μπας και με πάρουν για τα ωραία μου τα μάτια ;-)
Ας μπουμε όμως στο ζουμί.. λοιπόν έστω ότι ψάχνουμε δουλεια.. πως το κάνουμε; Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσουμε είναι το τι θέλουμε, το δεύτερο ειναι το τι μπορούμε. Αφου έχουμε αποφασίσει το τι μπορουμε απο αυτά που θέλουμε. Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε ένα βιογραφικό σημείωμα το οποίο θα στειλουμε σε όσο το δυνατον περισσότερες επιχειρήσεις γίνεται. Για εύκολη και ορθή σύνταξη βιογραφικού σας προτείνω το Europass, το οποιο υπάρχει σε πολλές γλώσσες και σε οδηγεί μέσα απο συγκεκριμένα βήματα στο να παραξεις ένα καλά δομημένο βιογραφικό. Οποτε πήγαινε στην ελληνική σελίδα του europass για να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό. Σας προτείνω να κρατήσετε και σε μορφή Europass XML, ώστε αν χρειαστεί να αλλαξετε κάτι να μην το φτιάχνεται απο την αρχή ;-)

Δεύτερο βήμα ειναι να αρχήσουμε να ψάχνουμε το που θα το στείλουμε. Κατ' αρχήν δεν πρέπει να μας πτωούν οι υπερβολικές απαιτήσεις κάποιας αγγελία. Εμεις στέλνουμε όπου ενδιαφέρει εμας. Γιατί άλλωστε αν θέλουν να προσλάβουν ένα άτομο και ζητούν κάτι που κανείς δε διαθέτει θα πάρουν όποιον έχει τα πιο πολλά απο αυτούς που θα στείλουν [και θα έχει και τις λιγότερες απαιτήσεις]. Πάντα υπάρχει ο νομος της προσφοράς και της ζήτησης. Αν ζητούν κάτι που κανεις δε το έχει αλλά προσφέρεται μια μικρότερη εκδοση, θα αρκεστουν απο το τίποτα στο λιγο ;-) Κι άλλωστε αν στειλεις σε 100, θα απαντησει έστω ένας.. αλλά αν στειλεις σε έναν, τότε πολύ δύσκολα να έπεσες στην περίπτωση. Οπότε ξεκινάμε είτε απο εφημερίδες, ή ακόμα καλύτερα απο το Διαδίκτυο.. Εγώ προσωπικά προτιμώ το www.kariera.gr αλλά βέβαια υπάρχουν κι αλλες σελίδες και πάντα υπάρχουν και οι συμβατικές εφημεριδες αγγελιών. Αλλά καλό θα ήταν να γραφτείται και στο καριερα και να αναζητήσετε αγγελιες απο εκει.
Τρίτον, όποιος θα ήθελε να τον βοηθήσω με συμβουλές ή κάτι αλλο που μπορώ να φανώ χρήσιμος ας αφήσει μήνυμα και θα προσπαθήσω να απαντήσω σύντομα.

Νάρκισσος

Εκεί που καθόμουν και σκεφτόμουν [ή καλύτερα ξυνομουν] μου ήρθε να διαβάσω τι σημαίνει νάρκισσος.. εντάξει ήξερα τι σημαινει.. ότι ειναι ο άνθρωπος που του αρέσει ο εαυτος του κτλ, αλλά ήθελα να δω τι λέει η εγκυκλοπαίδεια. Εννοείται οτι δε θα κάτσω να αντιγράψω την εγκυκλοπαίδεια, μονο το ζουμί θα σας γράψω..
Που λέτε ο Νάρκισος ήταν ένα μυθικό πρόσωπο που περιφρονούσε τον έρωτα. Είχε πολλές νύμφες που τον είχαν ερωτευτεί αλλά αυτός τις απέρριπτε, με αποτέλεσμα να θέλουν να τον εκδικηθούν. Οπότε η Νέμεσι τον οδήγησε στο να δει το είδωλο του στο νερό μια πηγής, οπότε και ερωτεύτηκε τον εαυτό του. Οπότε απο μαρασμό που δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το πάθος του για τον ίδιο του τον εαυτό πέθανε απο μαρασμό σε εκείνη την πηγή, όπου λέγεται [κατα το μύθο] ότι φύτρωσε το ομώνυμο άνθος.
Οπότε ο όρος "νάρκισσος" χρησιμοποιείται πλέον για οποιοδήποτε είναι "ερωτευμένος" με τον εαυτό του.

Βιβλιογραφία:
1) Πάπυρος Λαρους Μπριτάννικα [1996] (Τόμος 44, Νάρκισσος)
2) Wikipedia.org [Νάρκισσος (μυθολογία)]

ΥΓ: Βέβαια λέγεται ότι ήταν και "λιγο κρασί λίγο θάλλασα και τ' αγόρι μου", αλλά ποιος ξέρει αν το γυάλιζε το πόμολο.. πάντως προτιμισα να πω την εκδοχή που είχε θαυμάστριες που κοβονταν για πάρτη του [κάτα το "Σάκη Σάκη.." αλλά θα το βγάζανε απο το Ναρκισσε-> Ναρκισσάκη->Σάκη] κι απλά αυτος τον είχε πάρει ψηλά τον αμανε..

Είμαι cartoon




















Μια φίλη μου έστειλε την εικονα αυτή και ήθελα να την προσθέσω στο blog μου, οποτε απλά κάνω αυτή την ανάρτηση μονο και μονο για να παρουσιάσω αυτή την εικόνα, θέλω γνώμες για το κατα πόσο μου μοιάζει!
Για να κάνεται σύγκριση σας δείχνω και μια φωτογραφία μου..

Να σας πω ότι δεν ειναι τυχαίο το οτι με παρουσιάζει δίπλα στο PC αφού ειμαι προγραμματιστής, αρα ειμαι "το παιδί και το pc" [κατα το "το παιδί και το δελφίνι"!]. Θυμάμαι στην αρχή στο ΤΕΙ που με λέγανε "το παιδί με το Laptop", γιατι προτιμούσα να έχω τον υπολογιστή μου, παρά να ελπίζω οτι θα βρώ υπολογιστή να λειτουργεί και να μην ειμαστε 10 άτομα απο πάνω ;-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition