Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2007

Αυτόματη μετάφραση από το Google talk


Η Google έχει αποδείξει πως είναι από τις εταιρίες που δε σταματούν να ενισχύουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει να ισχύει ούτε με το Google Talk.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, θα ξεκινήσει να παρέχει ορισμένα chat bots, τα οποία θα αναλαμβάνουν χρέη αυτόματου μεταφραστή σε διάφορες γλώσσες, έτσι ώστε χρήστες από διάφορα μέρη του πλανήτη να μπορούν να συνομιλούν χωρίς πρόβλημα.

H Google αναφέρει πως αρχικά, τα bots θα μπορούν να μεταφράζουν κείμενο ανάμεσα σε 30 γλώσσες συνολικά και θα έχουν τη μορφή en2ko@bot.talk.google.com, όπου το πρώτο μέρος χαρακτηρίζει τη μετάφραση που γίνεται (στο παράδειγμά μας, από Αγγλικά στα Κορεάτικα). Οι χρήστες χρειάζεται απλά να προσθέσουν το bot που θέλουν στη λίστα των Gmail επαφών τους και να τα προσκαλούν σε συνομιλίες που τα χρειάζονται.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει ήδη να γίνονται με αρκετά προβληματάκια να εμφανίζονται, ωστόσο η ομάδα που έχει αναλάβει το project δηλώνει πως μέχρι την επίσημη έναρξή του θα έχουν λυθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
-nadia

Απομακρυσμένη χρήση υπολογιστών

Έχετε πολλους υπολογιστές; Εναν στο γραφείο, έναν στο σπίτι, εναν φορητο εναν για τον σκυλο κι έναν για να υπάρχει; Θέλετε να μπορείτε να τους διαχειριζεστε ολους απ' όλους; Θέλετε ένα αρχείο που έχετε στον έναν να μπορείτε ανα πάσα στιγμή να το παίρνετε στον αλλον; Υπάρχει λύση! Λεγετε SoonR! Είναι ενα σύστημα που μέσω Ιντερνετ μπορείται τρέχοντας ενα προγραμματακι [agent] μέσω καθε υπολογιστή σας [αρκει αυτος να ειναι ανοικτος και συνδεδεμενος στο Ιντερνετ] να έχετε πρόσβαση σε αρχεία αλλα κι αλλα στοιχεια του κάθε υπολογιστή!
Εγω προσωπικά το χρησιμοποιώ για να έχω πρόσβαση στον υπολογιστή μου από το iPod Touch μου, το οποιο δε μπορώ να αποχωρηστώ! Αλλά θεωρώ ότι ειναι καλό και για την περίπτωση ενός εργαζομένου που αφήνει ανοικτο τον υπολογιστή στο σπίτι του προκειμένου να έχει προσβαση. Φυσικά δεν προκειται για remote desktop, αλλα δινει αρκετες δυνατοτητες! Δοκιμάστε το!

Παραπομπή:
SoonR - In Touch Now

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition