Παλαιοντολόγοι που έκαναν ανασκαφές στη νότια Πολωνία ανακάλυψαν τα οστά, όπως πιστεύουν, ενός από τους προγόνους του Τυρανόσαυρου Ρεξ.

Ο δεινόσαυρος αυτός, στον οποίον οι Πολωνοί επιστήμονες έδωσαν το όνομα "Δράκος", περπατούσε στη Γη πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, είχε μήκος 5 μέτρων, τα δόντια του είχαν μήκος 7 εκατοστών και ήταν χορτοφάγος.

"Πρόκειται για ένα τελείως νέο τύπο δεινοσαύρου που δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστός" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Δρ Τομάζ Σουλέγ της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Τέλεγκραφ", δεν είναι η πρώτη σημαντική ανακάλυψη που γίνεται στην περιοχή αυτή της Πολωνίας.

Στο χωριό Λίπι Σλάσκι η ίδια ομάδα που ανακάλυψε τον χορτοφάγο "Δράκο", είχε βρει επίσης και τα οστά του Δικυνόδοντα, ενός ερπετού και άμεσου προγόνου των θηλαστικών.

Όπως εξήγησε ένας αξιωματούχος των τοπικών αρχών, ένας συλλέκτης είχε πάει πριν από δυο χρόνια στο Λίπι Σλάσκι για να ψάξει για πυρίτη. Βρήκε, λοιπόν, το πρώτο οστό και όλοι νόμισαν στην αρχή πως επρόκειτο για οστό αγελάδας. Αλλά, ευτυχώς, το έδειξαν και στους παλαιοντολόγους κι έτσι επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του "Δράκου".

Πηγή: ΣΚΑΪ