Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ JAVA

Βλέποντας ότι κάποιος επισκέπτης ήθελε να μάθει "ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ JAVA" θεώρησα καλό να γράψω ένα κείμενο παρουσίασης του πως μπορείτε να δουλέψετε σε Java.
Κατ' αρχήν να σας πληροφορήσω ότι τα περισσότερα είναι ΔΩΡΕΑΝ, για αυτό μην νομίζεται ότι μονο τα επί χρήμασι είναι καλά. Υπάρχουν πολλά κι ίσως και καλύτερα προϊόντα που είναι δωρεάν. Και είναι καλύτερα γιατι τα βλέπουν και τα φτιάχνουν άνθρωποι με μεράκι. Χωρίς να κοιτάζουν πως θα κερδίσουν χρήματα. Απλά και μονο για το πάθος τους.
Το καλύτερο περιβάλλον ανάπτυξη, κατα την γνωμη μου, ειναι το eclipse, το οποίο μπορείτε, για δικια σας διευκόλυνση να το βρειτε προρυθμισμένο στην έκδοση EasyEclipse [υπάρχουν 3 βασικές εκδόσεις σε EasyEclipse, μια για αναπτυξη για κινητα, μια για stand alone και μια για web applications]
Ένα άλλο, αρκετά καλο. Αλλά με υπερβολικές απαιτήσεις σε πόρους, είναι το εργαλείο της SUN. Το γνωστό IDE, NetBeans. Που η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά όριμο και προσφέρει πολλούς οπτικούς τρόπους ανάπτυξης λογισμικού. Σημείο στο οποίο υστερή η βασική έκδοση του Eclipse.
Αλλά ότι κι αν επιλέξετε πρέπει πρώτα απο όλα να περάσετε μια βόλτα απο την επίσημη σελίδα της Java. Ώστε να κατεβάσετε το JDK, δηλαδή τον "compiler" και το JVM ώστε να μπορείτε να κάνετε "compile" τον κωδικά σας και να τον εκτελείται.


Keyword: Java, JDK, JRE, JVM, JAVA IDE, NETBEANS, ECLIPSE

Λίστα αναμονής..


Και τα ζώα ξέρουν να το χαίρονται ;-)

Φωτιά στο Ρεθυμνο

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, οι φωτιές κάνανε την εμφανισή τους. Με μεγαλύτερη αυτή της Πάρνηθας. Αλλά συνεχίζουν ακαθεκτες να καίνε παντού. Ας μην κάτσω να απαριθμήσω το που και τι έχει καεί και φέτο. Απλά θέλω να αναφερθώ στο συμβάν της πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο, όπου δυστυχώς είχαμε ανθρώπινα θύματα.
Τρεις νέοι άνθρωποι χάσανε την ζωή τους κατα την προσπάθεια καταστολής της φωτιας. Κι άλλος ένας κυνδυνεύει, αν όχι να χάσει την ζωή του, τότε να χάσει σίγουρα την ποιότητα ζωής του. Καθώς έχει πολύ σοβαρά εγκαύματα. Αλλά ποιος και τι φταίει; Ήταν τυχαίο; Ήταν αναδρομος ο Ερμής; Ή μήπως δεν υπάρχει ίχνος σοβαρότητας και υπευθυνότητας στο θέμα εκπαίδευσης των ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ;
Μήπως απλά τους παίρνουν και τους πετάνε στην φωτιά; Μήπως θεωρούν οι σοφοί προϋστάμενοι ότι ο άνθρωπος έχει έμφυτη ικανοτητα να αντιμετωπίζει τις φωτιές; Μήπως έρχεται πολύ ακριβά το να εκπαιδεύουν "αναλώσιμους" εποχιακούς δασοπυροσβέστες; Μήπως βλέπουν τον άνθρωπο ως χρήμα κι όχι ως την υπέρτατη αξία;
Σύμφωνα με το άρθρο της εφημεριδας "ΤΑ ΝΕΑ" τα λάθη ήταν τα εξής:
  • Δεν υπήρχε οργάνωση, άρα οι υπεύθυνοι προϋστάμενοι δεν ήταν και τόσο υπεύθυνοι
  • Δεν υπήρχε εξοπλισμος, δεν είχαν κάτι σαν εξοπλίσμο. Μόνο κασμάδες!
  • Δεν υπήρχε συντονισμός , οπότε οι πυροσβέστες δεν είχαν άμεση ενημερωση γιατ ην μεταβολή των καιρικών συνθηκών

Παραπομπές:
  1. Με κασμάδες τους έστειλαν στη φωτιά(Τα Νέα)
  2. Τραγωδία με τρεις πυροσβέστες σε κατάσβεση φωτιάς στο Ρέθυμνο (2810.gr)
  3. Νεκροί τρεις δασοπυροσβέστες στο Ρέθυμνο (Καθημερινή)
  4. Νεκροί τρεις δασοπυροσβέστες από πυρκαγιά στο Ρέθυμνο Κρήτης (Η ναυτεμπορική)
  5. Νεκροί τρεις δασοπυροσβέστες από πυρκαγιά στο Ρέθυμνο Κρήτης (Έθνος)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition