Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ JAVA

Βλέποντας ότι κάποιος επισκέπτης ήθελε να μάθει "ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ JAVA" θεώρησα καλό να γράψω ένα κείμενο παρουσίασης του πως μπορείτε να δουλέψετε σε Java.
Κατ' αρχήν να σας πληροφορήσω ότι τα περισσότερα είναι ΔΩΡΕΑΝ, για αυτό μην νομίζεται ότι μονο τα επί χρήμασι είναι καλά. Υπάρχουν πολλά κι ίσως και καλύτερα προϊόντα που είναι δωρεάν. Και είναι καλύτερα γιατι τα βλέπουν και τα φτιάχνουν άνθρωποι με μεράκι. Χωρίς να κοιτάζουν πως θα κερδίσουν χρήματα. Απλά και μονο για το πάθος τους.
Το καλύτερο περιβάλλον ανάπτυξη, κατα την γνωμη μου, ειναι το eclipse, το οποίο μπορείτε, για δικια σας διευκόλυνση να το βρειτε προρυθμισμένο στην έκδοση EasyEclipse [υπάρχουν 3 βασικές εκδόσεις σε EasyEclipse, μια για αναπτυξη για κινητα, μια για stand alone και μια για web applications]
Ένα άλλο, αρκετά καλο. Αλλά με υπερβολικές απαιτήσεις σε πόρους, είναι το εργαλείο της SUN. Το γνωστό IDE, NetBeans. Που η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά όριμο και προσφέρει πολλούς οπτικούς τρόπους ανάπτυξης λογισμικού. Σημείο στο οποίο υστερή η βασική έκδοση του Eclipse.
Αλλά ότι κι αν επιλέξετε πρέπει πρώτα απο όλα να περάσετε μια βόλτα απο την επίσημη σελίδα της Java. Ώστε να κατεβάσετε το JDK, δηλαδή τον "compiler" και το JVM ώστε να μπορείτε να κάνετε "compile" τον κωδικά σας και να τον εκτελείται.


Keyword: Java, JDK, JRE, JVM, JAVA IDE, NETBEANS, ECLIPSE

4 σχόλια:

aNTwNHs είπε...

Δεν νομίζω ότι το Netbeans χρειάζετε περισσότερους πόρους από το Eclipse. Το δυνατό σημείο του Eclipse είναι τα plugins του. Για mainstream java development εγώ θα πρότεινα Netbeans και μόνο...

Unknown είπε...

Τα netbeans είναι σαφώς πιο βαριά, γιατι δεν έχει light έκδοση όπου βάζεις μονο τα plug ins που θέλεις.
Αλλά μια ομολογουμένος πλούσια, στην οποία μπορείς να προσθέσεις plug ins [modules τα λέει].
Οπότε είναι βαρύ ακόμη και αν το θέλεις για κάτι πολύ απλό. Ή γενικότερα με κάτι που δεν χρειάζεται καμιά απο αυτές τις δυνατότητες.
Ενώ στο eclipse βάζεις τα plug ins που χρειάζεσαι και κάνεις ένα εργαλείο για τις ανάγκες σου!

aNTwNHs είπε...

Από πότε το Eclipse έχει light έκδοση;

aNTwNHs είπε...

άσχετο δικό μου κόλημα: Γιατί "Τα" Netbeans; "To Netbeans IDE είναι", όπως είναι και το Eclipse IDE!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition