Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

USB stick μετατρέπει το PC σε Mac!

Ένα USB stick αρκεί για να εγκαταστήσετε το τελευταίο λειτουργικό σύστημα [Leopard] της Apple σε ένα σύνηθες PC. Η χρήση του εν λόγω stick, που φέρει την ονομασία EFiX, είναι πολύ απλή: το συνδέετε σε μια εσωτερική USB θύρα και τρέχετε το αρχείο εγκατάστασης του Mac OS X από το DVD, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε patches ή εκτέλεση άλλων αρχείων. Και όπως αναφέρει το Gizmodo, που το δοκίμασε, η εγκατάσταση γίνεται κανονικά και χωρίς απρόοπτα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς είναι ότι το stick υποστηρίζεται, προς το παρόν, μόνο από συστήματα με συγκεκριμένους επεξεργαστές της Intel, μερικές κάρτες γραφικών της Nvidia και της ATI όπως και από μερικά motherboards της Gigabyte. Όλα τα υποστηριζόμενα συστήματα θα τα βρείτε στη σελίδα του κατασκευαστή.

Επιπλέον το USB πρέπει να συνδεθεί απευθείας σε μια αντίστοιχη θύρα του motherboard και όχι σε μια USB θύρα στην εξωτερική πλευρά του case. Στη συνέχεια, με μια επανεκκίνηση, θα πρέπει να οριστεί ως boot device. Τέλος, θα πρέπει να επιλεγεί το drive στο οποίο βρίσκεται το DVD εγκατάστασης του Leopard.

H εκκίνηση του συστήματος θα διαρκέσει περί τα δύο λεπτά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το EFiX και να φορτωθεί το Leopard. Μπορείτε επιπλέον να εγκαταστήσετε κανονικά όλα τα updates και τα προγράμματα της Apple.

To EFiX φαίνεται να αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για τους χρήστες του PC, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν το Mac OS X χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν το πανάκριβο hardware των Macs. Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη, ενώ το κόστος του ανέρχεται στα 80 ευρώ περίπου. Η συσκευή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη χώρα μας, μπορείτε όμως να την βρείτε στο eBay αλλά και σε διάφορα online καταστήματα.

πηγή: e-pcmag.gr

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition