Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

iPod Touch!


Εδώ και αρκετούς μήνες μου έχει καρφωθει η ιδέα της απόκτησης ενός tablet pc, δηλαδή ενός φορητού υπολογιστή ο οποίος έχει οθόνη αφής και γενικά να αποκτήσω έναν υπολογιστή μικρού μεγέθους, μεγάλης ευχρηστίας που πάνω απ' όλλα να μην καταναλώνει υπερβολική ενέργεια [που συνήθως την καταναλώνουν για να την κάνουν σχεδόν ολη θερμική, παρα γιατι έχουν αυξημένες επιδόσεις!]... αλλά δυστυχώς είναι ακόμη πολύ μικρή η αγορά και πάρα πολύ μεγάλη η τιμή τους...
Εκεί που γενικά σεριάνιζα στο Δίκτυο για tablet pc [επρόκειτο για έρευνα αγοράς που κάνω σχεδόν ένα χρονο τώρα, αλλά ακόμη ελπίζω ότι θα μεγαλώσει η αγορα και γενικά ότι προς τα εκει πάει το πράγμα...], σκέφτηκα να δω αν υπάρχει κάτι σε apple tablet pc... οπότε βρήκα κάτι σχετικό... βρήκα το πασίγνωστο iPhone! Ηταν το ιδανικό για αυτά που ήθελα. Εναν υπολογιστή μικρού μεγέθους, μικρής κατανάλωσης ενέργειας με ασύρματη δικτυωση που ταυτόχρονα θα αντικαθιστούσε το εκνευριστικο Nokia N70 που έχω [το Symbian ειναι μια μεγάλη πατάτα που το έμαθα αφότου το είχα πάρει, πάρα πολύ αργό και καταβροχθίζει την μπαταρία, αλλά τι να κανεις;]. Τα μονα μειονεκτήματα του iPhone [για εμάνα] είναι οτι πρώτον δεν ειναι 3G [έχω βρει ένα καλό πακέτο για βιντεοκλήσεις 250 λεπτά με 2,5€ την βδομάδα, δεν λέω επωνυμίες γιατι δε σκοπεύω να κάνω διαφήμιση] οπότε δε μπορεί να κάνει βιντεοκλήσεις, κατι που μου αρέσει πολύ να αξιοποιώ, ειδικά όταν μιλάω με την κοπέλα μου και δεύτερον δεν παίζει Java εφαρμογές, αλλά πιστεύω οτι η Apple θα διορθώσει αυτή την παράληψη, κι ειναι εφικτό να το διορθώσει εφοσον προκειτε απλά για λογισμικό.
Αλλά όλα αυτά ισχύουν για τις αλλες χώρες... στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αρα δεν υποστηρίζεται κιόλας [γιατι αλλιώς θα το είχα παραγγείλει μέσω Ιντερνετ]! Οπότε είχα αρχίσει απλά να περιμένω πότε θα έρθει και στην Ελλάδα.. αλλά από όσα έχω ακούσει, δεν προκειτε να ερθει! Αλλά έμαθα ότι μέσα στο 2008 αναμενεται να βγει έκδοση του iPhone 3G, η οποία ευελπιστώ ότι θα έρθει και στην Ελλάδα, όμως εως τότε βρήκα το iPod Touch, που σχεδον ότι και το iPhone μονο που δεν ειναι τηλέφωνο [και κατι αλλα ψιλοπραγματα..], οπότε και συμβιβάστηκα αγοραζοντας το iPod Touch 8GB! Και μέσα σε τρεις μέρες που το έχω ειμαι πανευτυχής για αυτή την αγορά μου! Η τιμή του ήταν 330€, αλλά τόσο πήγαινε μαζι με μεταφορικά για να το παραγγειλω απο το Apple Store, οποτε το πήρα απευθείας ;-)

Παραπομπή: iPod Touch

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition