Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

Μην μπαλώνεις τα προβλήματα..

Χθες πρωί πρωί με "μπουζουριάσανε" στο meeting room για να κάνουμε conference call.. για ένα πολύ critical issue, που είχε προκύψει. Χαλαρός και ήρεμος [αφου δεν ειχα καταλάβει γιατι προκειται] περίμενα να μάθω, θεωρώντας ότι θα είναι και πάλι κάτι απλό [όπως τις περισσότερες φορές].. αλλά δυστυχώς δεν ήταν και τόσο απλό.
Είχαμε πάρα πολύ χοντρο πρόβλημα. Εδώ να ανοιξω μια παρένθεση (η εφαρμογή που αναπτύσουμε ειναι web based, το οποίο σημαίνει ότι τρέχει σε έναν κεντρικο υπολογιστή [application server] στον οποίο ανοίγει ένα session για κάθε σύνδεση που κάνει ο κάθε χρήστης [όπως γίνεται σε όλες τις web based applications])
Το πρόβλημα ήταν ότι έμπλεκε αυτά τα session. Δηλαδή σε άσχετη στιγμή πέταγε κάποιο χρήστη απο το σύστημα ή εμφάνιζε στον έναν αυτό που έπρεπε να εμφανίζει στον άλλον.. Κοινώς, "πιάσε το αυγό και κούρευτο!".. Μετά απο σκέψη μερικών ορών απο 5 άτομα [μεταξυ των οποίων κι εγώ,φυσικά!] πέσανε 2-3 καλές ιδέες για το πως να λυθεί..και στην αρχή έδειξε να ειναι σωστές. Το δοκιμάσαμε, έπαιζε => όλα μια χαρα. Ελα ντε όμως που η χαρά μας δε κράτησε πολύ! [Η χαρά κράτησε απο χθες μέχρι σήμερα το πρωί!]
Αλλά τι θέλω να πω ο ποιητής με όλη αυτή την ιστορία, "ποτέ μην νομίζεις ότι έχεις βρει την λύση, απλά και μόνο έχοντας κάνει ένα μπάλωμα".

ΥΓ: Ακόμη το παλεύουμε, αλλά που θα πάει θα το λύσουμε

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition