Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Ας γνωριστούμε..

Εχω πολύ περιέργια να γνωρίσω τους ανθρώπους που μπορεί να τους αρέσει να διαβάζουν το blog μου. Να μου πουν τι τους αρέσει. Τι δε τους αρέσει. Οποιος θέλει ας μου στειλει email με σχόλια στο g.anagnostaros@gmail.com

Που θα πάτε φέτος διακοπές..;

Κάθε Καλοκαίρι οι περισσότεροι Έλληνες (αλλά και τουρίστες) κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά.. υπάρχουν όμως και άλλα μέρη στην Ελλάδα με εξίσου όμορφες θάλασσες, με αμμώδεις αλλά και καταπράσινες παραλίες.. Αν θέλετε φέτος να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μία πάρα πολύ καλή πρόταση είναι ο Νομός Λάρισας όπου μπορείτε να συνδυάσετε τη θάλασσα με το βουνό.. το απέραντο γαλάζιο με το πράσινο και επίσης με πολλά αξιοθέατα, πολύ καλό φαγητό και υπέροχη νυχτερινή ζωή!

Μια διαδρομή 60χλμ. Περίπου, με την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα να βρέχει την άμμο και τα βράχια, και τους οικισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλο.. Πρώτο σημείο αναφοράς, το Πολυδένδρι. Σε μια καταπράσινη πλαγιά που κατηφορίζει για τη θάλασσα, σύγχρονες παραθεριστικές κατοικίες συναγωνίζονται μεταξύ τους για την αρχιτεκτονική τους πρόταση. Λίγο πριν τον Αγιόκαμπο, ο Ρακοπόταμος, με τους απότομους βράχους να δημιουργούν μικρούς πανέμορφους κολπίσκους, ιδανικά σημεία φυγής των καλοκαιρινών διακοπών. Και ήρθε η σειρά της απέραντης αμμώδους και πλατιάς παραλίας του Αγιόκαμπου, που χωρίζει τους κολυμβητές από τον οικισμό. Έναν οικισμό που βρίσκεται ανάμεσα σε περιβόλια αλλά και άγρια βλάστηση. Η παραλία απλώνεται σε μήκος 12 χλμ. Από τη μία άκρη το Αρχαίο Λιμάνι, επίνειο της Αρχαίας Μελιβοίας, πατρίδας του Φιλοκτήτη και από την άλλη ο κάβος της Βελίκας. Η διαδρομή συνεχίζεται και η θάλασσα εισχωρεί στην άμμο και τα βράχια δημιουργώντας φιλόξενες ακρογιαλιές όπως η Παλιουργιά, η Κουτσουπιά και το Κόκκινο Νερό, φημισμένο για τα ιαματικά νερά του.

Ακολουθεί η Καρίτσα. Χτισμένη στην πλαγιά του Κισσάβου, σε υψόμετρο 260μ. μοιάζει μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο. Τοπίο με πυκνή βλάστηση. Θεόρατες καστανιές προβάλλουν τους καρπούς στον ήλιο για να ωριμάσουν. Στο χωριό κάθε Οκτώβριο πραγματοποιούνται «γιορτές κάστανου». Η παραλιακή διαδρομή συνεχίζεται και διασχίζει το επόμενο θέρετρο, το Στόμιο. Χωριό παραθαλάσσιο αλλά και παραποτάμιο. Εδώ εκβάλλει ο Πηνειός, δημιουργώντας υδροβιότοπο σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Στα αξιοθέατα του Στόμιου και η Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, κτίσμα του 14ου αιώνα με ενδιαφέροντα εντοιχισμένα γλυπτά του 5ου, 6ου και 11ου αιώνα. Ο τελευταίος σταθμός της διαδρομής, το Ομόλιο. Ακολουθώντας τη ροή του Πηνειού και σε απόσταση 6 χλμ. Από την Εθνική Οδό ο επισκέπτης συναντά τον Παλαιόπυργο. Μέσω της γέφυρας Παλαιόπυργου περνά τον Πηνειό και συναντά την πανέμορφη παραλία Στρίντζιου σε μήκος 4χλμ. Τελευταίος σταθμός της παραλιακής διαδρομής του Νομού Λάρισας τα Μεσάγγαλα και το Καστρί-Λουτρό, με πεντακάθαρα αβαθή νερά..

Ποιόν προορισμό θα ανακαλύψετε λοιπόν στις φετινές σας διακοπές;!

Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι μια δουλειά της Jella gd

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

Την Παρασκευή 13/7/2007 8μ.μ. στο Σύνταγμα θα γίνει συναυλία με σκοπό να περάσει το μήνυμα του να σωθεί η Πάρνηθα. Ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει.

history lesson

Απλά μου το στειλανε, μου άρεσε και σας το δείχνω ;-)

Have a history teacher explain this----- if they can.
Abraham Lincoln was elected to Congress in 1846.
John F. Kennedy was elected to Congress in 1946.

Abraham Lincoln was elected President in 1860.
John F. Kennedy was elected President in 1960.

Both were particularly concerned with civil rights.
Both wives lost their children while living in the White House.

Both Presidents were shot on a Friday.
Both Presidents were shot in the head.

Now it gets really weird.


Lincoln 's secretary was named Kennedy.
Kennedy's Secretary was named Lincoln.

Both were assassinated by Southerners.
Both were succeeded by Southerners named Johnson.

Andrew Johnson, who succeeded Lincoln, was born in 1808.

Lyndon Johnson, who succeeded Ke nnedy, was born in 1908.

John Wilkes Booth, who assassinated Lincoln, was born
in 1839.
Lee Harvey Oswald, who assassinated Kennedy, was born in 1939.

Both assassins were known by their three names.
Both names are composed of fifteen letters.

Now hang on to your seat.

Lincoln was shot at the theater named 'Ford.'
Kennedy was shot in a car called ' Lincoln' made by 'Ford.'

Lincoln was shot in a theater and his assassin ran and hid in a warehouse.

Kennedy was shot from a warehouse and his assassin ran and hid in a theater.


Booth and Oswald were assassinated before their trials.

And here's the kicker...

A week before Lincoln was shot, he was in Monroe, Maryland
A week before Kennedy was shot, he was with Marilyn Monroe.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition