Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Real Homer


Μια από τις αγαπημένες μου σειρές ειναι το cartoon, The Simpsons. ειναι περιττό να αναφέρω περι τείνος πρόκειτε καθώς ειναι 20 χρόνια τώρα που υπάρχει και λογικα όλοι σας το έχετε δει ή τουλαχιστον το έχετε ακούσει. Αυτο που είδα σχετικά και μου άρεσε να σας παρουσιάσω ειναι μια εικονα που δείχνει πως θα ήταν ο Hommer αν ήταν άνθρωπος.

πηγή: pixeloo

2012


Έχει γινει αρκετος ντόρος τον τελευταίο καιρο σχετικά με το επικείμενο "τέλος" του κόσμου που αναμενεται να συμβει το 2012. Το έτος όπου το ημερολογιο των Μάγια τελειώνει. Τη χρονιά που πολλοί προφήτες από διάφορα μέρη του κόσμου προβλέπουν ότι θα καταστραφει ο γνωστος κόσμος.. Την χρονιά που και ένας ψηφιακός "μάντης", το Web Bot, λέει ότι θα αλλάξουν όλα.
Αλλά όλα αυτά πιστεύω ότι ειναι απλά διάδοση πανικού που εξαπλώνεται και φουντώνει. Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο απλή, θα συμβεί ένα σπάνιο αστρονομικό φαινομενο, αυτό της ευθυγράμμισης διαφόρων πλανητών με το κέντρο του σύμπαντος, αλλά δεν σημαίνει οτι θα συμβεί κάτι πέρα από αυτό καθ' αυτο το γεγονός.
Αλλωστε πόσες φορες καθ' όλη την ιστορια της ανθρωποτητας δεν αναμέναμαι την καταστροφή με βάση τις διαφορες προφητείες. Βέβαια μπορεί όντως να γίνει κάποια καταστροφή ή να έχουν ξαναγίνει και στο παρελθόν. Για παραδειγμα οι γενοκτονίες στις αρχές του αιώνα μειώσαν σημαντικά τους πληθυσμούς διαφόρων χωρών οπότε οι προφήτες ίσως ειχαν δικιο, αλλά όταν προφήτευαν οτι θα χαθει ο μισος πληθυσμος της γης να εννοουσαν της δικής τους γης με την έννοια του τοπου!
Αλλά με αυτή την λογική τα πάντα μπορούν να ερμηνευτούν έτσι ώστε να τους δικαιώσουμε! Κι εκει ακριβώς βρισκεται η μαγία των προφητειών, κανεις δε ξέρει πως να τις ερμηνευσει και εκ των υστέρων όλο και κάποια καταλληλη ερμηνία μπορούμε να δώσουμε! Για αυτο μην πιστεύεται τέτοιες αηδιες και απλά ζήστε το παρόν..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition