Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Πρώτη αιτία θανάτου το τσιγάρο

Πρώτη αιτία θανάτου το τσιγάρο

28/12/2008

Ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν από ασθένειες που προκαλεί το κάπνισμα, όπως ο καρκίνος των πνευμόνων, είναι πλέον μεγαλύτερος από αυτόν που προκαλεί ο καρκίνος του στήθους.

Η αύξηση του αριθμού των γυναικών που άρχισαν να καπνίζουν στις δεκαετίες του 1970 και 1980 έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των θανάτων σήμερα από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει με την πάροδο των χρόνων.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας, ένας στους πέντε θανάτους από καρκίνο στην Αυστραλία αποδίδονται στο κάπνισμα.

Αυτό σημαίνει ότι 8.511 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από σχετικές ασθένειες.

Το 2005 πέθαναν 2.716 γυναίκες από ασθένειες του καπνίσματος, ενώ ο αριθμός των γυναικών που πέθαναν από καρκίνο του στήθους τον ίδιο χρόνο ανήλθε στις 2.707.

Το 2010 ο καρκίνος των πνευμόνων αναμένεται να σκοτώσει 3.277 γυναίκες, ενώ ο καρκίνος του στήθους 2.930.

Ο καρκίνος των πνευμόνων συνεχίζει να είναι και ο μεγαλύτερος "φονιάς" των ανδρών.

Το 2005 πέθαναν 4.711 άνδρες από καρκίνο των πνευμόνων.

πηγή: Skai.gr

Ελληνικές ειδικές δυνάμεις

Καθώς έψαχνα τα διάφορα Group του Facebook βρήκα ένα σχετικά με τις ελληνικές ειδικές δυνάμεις όπου υπάρχουν αρκετες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις ειδικές δυνάμεις, απο όταν ήταν ο Ιερός Λόχος εως σήμερα.. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αυτο που μου άρεσε περισσότερο απο αυτά που διάβασα ήταν τ' εξής:

Οι στρατιώτες συνήθως κερδίζουν τις μάχες και οι Στρατηγοί παίρνουν τον έπαινο γι' αυτούς.
Ναπολέοντας Βοναπάρτης

Το οποίο ισχύει γενικότερα στη ζωή. Καθώς άλλος κάνει την δουλειά κι άλλος παίρνει τα εύσημα, αλλά και τα λεφτά!!

Greek Glitter

Πολλοι κατα καιρούς ψάχνουμε διάφορα animation που να χρησιμοποιήσουμε στις ιστοσελίδες μας ή στα profile μας για να δώσουμε μια ζωντάνια. Αλλά δεν υπάρχον πολλά που να υποστηριζουν να προσθέσετε ελληνικό κείμενο, αλλά σήμερα βρήκα ενα που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition