Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Η ξανθιά και ο πακιστανός‏ (Joke)

Μια ξανθιά οδηγούσε το αμάξι για να πάει στην δουλειά της. Κάποια στιγμή φτάνει σε ένα κόκκινο φανάρι και σταματάει. Εκεί που περιμένει έρχεται ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Μόλις είχε πλύνει το αμάξι της, και έτσι του κάνει αρνητικό νόημα και του δίνει 50 λεπτά.
Εκείνος της λέει σε σπαστά ελληνικά:
- Ευχαριστώ κυρία, είστε πολύ όμορφη!
Ανάβει πράσινο το φανάρι και συνεχίζει την διαδρομή της. Στο επόμενο φανάρι εμφανίζεται πάλι ο ίδιος Πακιστανός, πάει πάλι να της καθαρίσει το τζάμι και ακολουθεί η ίδια διαδικασία.
Στο επόμενο φανάρι πάλι ο ίδιος Πακιστανός και γίνονται πάλι τα ίδια.
Επαναλαμβάνεται αυτό καμιά δεκαριά φορές.
Αφού φτάνει ένα ακόμα κόκκινο φανάρι η ξανθιά βλέπει τον ίδιο Πακιστανό, του κάνει νόημα να πλησιάσει και του λέει:
- Αν σου δώσω 10 ευρώ, θα μου πεις πως το κάνεις και εμφανίζεσαι σε όλα τα φανάρια;
- Αν μου δώσετε 10 ευρώ, λέει ο Πακιστανός χαμογελώντας, θα σας πω και πως να βγείτε από την πλατεία!

Γκιουμουλτζίνα; στην Ελλαδα είμαστε, ΚΟΜΟΤΗΝΗ λεμε!

(Από ανάρτηση ιστολογίου ΕΓΕΡΣΙΣ)

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή τα εγκαίνεια της τουρκικής Τράπεζας ZIRAAT BANKASI. Στα πλαίσια όμως των εγκαινίων, η Τράπεζα τύπωσε και μοίρασε προσκλήσεις στα Αγγλικά και στα τουρκικά. Μόνο! Και μάλιστα αναφέρει την Κομοτηνή με το Οθωμανικό της όνομα. Γκιουμουλτζίνα. Στην απαράδεκτη αυτή πρόσκληση αντέδρασε άμεσα, ο Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος επέστρεψε σαν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την πρόσκληση των τούρκων. Συνόδεψε λοιπόν την επιστροφή με το παρακάτω δημόσιο σημείωμα.


"Κύριε Διευθυντά,


Με λύπη μου είμαι υποχρεωμένος να σας επιστρέψω την πρόσκληση που μου απευθύνατε με την ευκαιρία των εγκαινίων λειτουργίας της Τραπέζης σας στην Κομοτηνή, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την Χώρα που σας φιλοξενεί το γεγονός της χρησιμοποίησης στην πρόσκλησή σας της Τουρκικής και της Αγγλικής γλώσσας μόνο, καθώς και την αναγραφή της πόλης της Κομοτηνής ως Γκιουμουλτζίνα. Τέτοιου είδους ενέργειες κάθε άλλο παρά βοηθούν τη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Τραπέζης σας και παρακαλώ πολύ για την άμεση ανάκληση της πρόσκλησή σας αυτής."

...Ο Περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Για να δούμε τώρα, ποιοί από τους επίσημους και «επίσημους» που είχαν την πρόθεση να παραβρεθούν την Τετάρτη στα τουρκικά εγκαίνια στην... Γκιουμουλτζίνα, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ θα είναι εκεί... Και τι θα ήταν ικανό αυτό και μόνο ως γεγονός να σηματοδοτήσει;

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition