Σάββατο, 5 Ιουλίου 2008

Πάρνηθα, ένας χρόνος μετά το έγκλημαΝτοκιμαντέρ του www.oikologio.gr για τις συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάρνηθα.

Προσέξτε αυτά που λέει ο ανθρωπος για την τεχνιτη αναδάσωση. Η αλήθεια είναι ότι ολοι θέλουμε την γρήγορη λύση γιατι είμαστε του πρόσκαιρου, αλλά η φύση υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει μετα και πέρα από εμας. Εμεις, τα εργαλεία μας και τα λεφτά μας ειναι ανούσια χωρίς την φύση. Είναι σαν ψάρι δίχως θάλασσα.. αλλά ποιος τα σκέφτεται; όλοι σκεφτονται τα πρόσκαιρα.. Αλλά τουλάχιστον εμεις οι νέοι ας προσπαθήσουμε να μην μολύνουμε τουλάχιστον, όσο και όπως μπορούμε. Ο καθένας μονος του κι όλοι μαζι.

Δεν Ξεχνώ.

   Το "Δεν Ξεχνώ" είναι ένα σύνθημα που λέγεται για την αδικοχαμένη Κύπρο. Σήμερα όπως βγήκα στο μπαλκόνι μου είδα απέναντι σε μια αλλη πολυκατοικία να έχουν κρεμάσει μια Ελληνική σημαία με την Κύπρο στη μέση και σκέφτηκα να γράψω κάποιες απόψεις που έχω σχετικά.
  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καμια σχέση με Κύπρο. Ούτε συγγενική αλλά ούτε φιλική! Κοινώς δε ξέρω κανένα Κύπριο, αλλά στη ζωή μου έχω γνωρίσει ορισμένους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια συμμαθήτρια μου στο γυμνάσιο, την Βάσω, που ήταν η μητέρα της από εκεί καθώς και έναν καθηγητή μου  στο λύκειο, το ονομα τον κ. Ιακώβου, εναν εξαιρετικό κατα την γνώμη μου φιλόλογο. Ο οποίος ήταν μοντέρνος και αντιλαμβανόταν οτι είχε να κάνει με [σχεδόν] ενήλικα ατομα.
  Επίσης στην δουλειά μου έχουμε ένα "πελάτη", που είναι Κύπριος [δεν αναφέρω ονοματα μην φάω καμια μήνυση και ψάχνομαι.. άλλωστε ελευθερία του λόγου έχουμε κι ότι πεις στρέφετε εναντίον σου]. Ο οποίος έχει πει μια φράση που έχει κάνει τόση εντύπωση που πολύ συχνά που την λέει ο υπεύθυνος του έργου του συγκεκριμένου "πελάτη", έχει πει ότι Κύπριος δεν είναι εθνικότητα αλλά επάγγελμα [ή τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει οτι ειπε]. Να σημειωθεί σε όσους έκανε εντύπωση ότι τον χαρακτηρίζω ως πελάτη εντός εισαγωγικών ["] ότι ο συγκεκριμένος αξιοποιεί το προγραμμα που έχουμε υλοποιήσει και βγάζει αρκετα εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχει δώσει ούτε ένα ευρώ!! [δε ξέρω τι συμφωνίες μπορεί να έχουν γίνει, ή αν μου το λένε έτσι για ψάρωμα, αλλά ετσι μου έχουν πει]
  Εν πάση περιπτώση, αυτό που θέλω να πω για την Κύπρο είναι ότι... ναι μεν την χάσαμε, κακός, αλλά οι Κύπριοι δεν έχουν καμιά διάθεση να χαλάσουν το βόλεμα τους και την περίεργη κατάσταση που πιθανόν τους βοηθάει να πλουτίζουν με διάφορους τρόπους [και καλά κάνουν αφου τους δίνονται οι ευκαιριες γιατι να μην τις εκμεταλλεύονται].. οπότε δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να πορονόμαστε ότι θα πάμε να την πάρουμε πίσω, γιατι κανενας δε νοιαζετε πραγματικά και πρώτα οι ιδιοι οι Κύπριοι!

ΥΓ: Να σημειωθεί ότι αυτά που γράφω ειναι προσωπικές και υποκειμενικές απόψεις ενός ανθρώπου που έχει γνωρίσει ελάχιστους Κυπρίους και δεν έχει πάει ποτέ στην Κύπρο, αλλά θεωρεί πολύ υποτιμητικό να τον χαρακτηρίζουν οι Κύπριοι ως "Ελλαδίτη" λες και ειμαστε αλλο έθνος.

ΒΟΥ-ΛΙΑ-ΖΟΥΜΕLinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition