Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

Αν ηξερες...

Eρώτηση 1 :
Αν ήξερες μια γυναίκα που ήταν έγκυος, η οποία είχε ήδη 8 παιδιά, τρία από τα οποία ήταν κουφά, δύο τυφλά, ένα με διανοητική καθυστέρηση, και είχε και σύφιλη, θα της συστήνατε να κάνει άμβλωση;

Διαβάστε και την επόμενη ερώτηση πριν απαντήσετε.Ερώτηση 2 :
Είναι χρόνος να εκλεχτεί ένας νέος παγκόσμιος ηγέτης και μόνο η ψήφος σας μετράει.

Tα γεγονότα για τους τρεις κορυφαίους υποψηφίους είναι τα ακόλουθα.

Ο υποψήφιος Α
Συναναστρέφεται με διεφθαρμένους πολιτικούς. Συμβουλεύεται αστρολόγους. Απατά τη γυναίκα του. Πίνει 8 με 10 martinis ημερησίως και καπνίζει μανιωδώς πούρα...

Ο υποψήφιος Β
Απολύθηκε από τη δουλειά του δύο φορές, κοιμάται μέχρι το μεσημέρι, έκανε χρήση ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο και πίνει ένα τέταρτο γαλονιού ουίσκι κάθε βράδυ.

Ο υποψήφιος Γ
Είναι παρασημοφορημένος ήρωας πολέμου. Χορτοφάγος, δεν καπνίζει, πίνει μια μπύρα που και που και δεν έχει ποτέ απατήσει τη σύζυγό του.

Σε ποιον από τους τρεις θα ρίχνατε την ψήφο σας;

Αποφασίσατε;
Ο υποψήφιος Α είναι o Franklin D. Roosevelt.
Ο υποψήφιος Β είναι ο Winston Churchill.
Ο υποψήφιος Γ είναι ο Adolph Hitler.

Και, επ' ευκαιρία η απάντηση στην ερώτηση της άμβλωσης:
Εάν είπατε ναι, μόλις σκοτώσατε τον Beethoven.

Αρκετά ενδιαφέρον έτσι;
Θυμηθείτε: Οι ερασιτέχνες έχτισαν την κιβωτό.
Οι επαγγελματίες έχτισαν τον τιτανικό.

Εκατονταπυλιανή

(Αν θέλετε μια πανοραμική άποψη της εκατονταπυλιανής πατήστε εδώ)

Αλλά για να μην παραπονιέμε συνέχεια [όπως έκανα στην προηγούμενη ανάρτηση], θα ήθελα να σας πω και για την επισκεψή μου στην Εκατονταπυλιανή, το μοναδικό μέρος το οποίο επισκεφτήκαμε τις 5 μέρες που ήμασταν στην Πάρο, διότι μια κοπέλα χαλιόταν να πάρουμε το ΚΤΕΛ για να δουμε κι ενα αλλο μερος, γιατι θα ήταν ταλαιπωρια(!) 18 χρονών παιδι και χρησιμοποιεί την λέξη ταλαιπωρία, σαν να ήταν καμιά γριά με αρθροιτικά!
Εν πάση περιπτώση ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακα. Δεν έχω ξαναδει ποτέ μου κάτι τοσο τρομακτικά μεγάλο όσο αφορά σε ναό. Ίσως να συγκρινεται με την Παναγια της Τήνου, αλλά εκει είχα πάει π ολύ μικρος και δε θυμαμαι πολλά. Αυτό που μου έκανε όμως πιο πολύ εντύπωση ήταν οι τάφοι που βρίσκονταν στον προαυλιο χώρο, δε μπορω να καταλάβω με ποια λογική βρίσκονταν εκει! Προφανώς δεν ήταν τυχαίων λαϊκών, αλλά πιθανον κάποιων κληρικών και κάποιων λαϊκών οι οποίοι θα βοήθησαν στην ανέργεση και συντήριση του ναού.
Επίσης με εντυπωσίασαν τα εκθέματα που είχαν σε ένα βυζαντινό μουσείο, δίπλα στον ναό και ειδικά μια μικρογραφία της εκλησσίας φτιαγμένη με χρυσο κι ασημένιο σύρμα.
Παραπομπή:
Παναγία Εκατονταπυλιανή Ιερό Προσκύνημα Πάρου

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition