Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Εκατονταπυλιανή

(Αν θέλετε μια πανοραμική άποψη της εκατονταπυλιανής πατήστε εδώ)

Αλλά για να μην παραπονιέμε συνέχεια [όπως έκανα στην προηγούμενη ανάρτηση], θα ήθελα να σας πω και για την επισκεψή μου στην Εκατονταπυλιανή, το μοναδικό μέρος το οποίο επισκεφτήκαμε τις 5 μέρες που ήμασταν στην Πάρο, διότι μια κοπέλα χαλιόταν να πάρουμε το ΚΤΕΛ για να δουμε κι ενα αλλο μερος, γιατι θα ήταν ταλαιπωρια(!) 18 χρονών παιδι και χρησιμοποιεί την λέξη ταλαιπωρία, σαν να ήταν καμιά γριά με αρθροιτικά!
Εν πάση περιπτώση ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακα. Δεν έχω ξαναδει ποτέ μου κάτι τοσο τρομακτικά μεγάλο όσο αφορά σε ναό. Ίσως να συγκρινεται με την Παναγια της Τήνου, αλλά εκει είχα πάει π ολύ μικρος και δε θυμαμαι πολλά. Αυτό που μου έκανε όμως πιο πολύ εντύπωση ήταν οι τάφοι που βρίσκονταν στον προαυλιο χώρο, δε μπορω να καταλάβω με ποια λογική βρίσκονταν εκει! Προφανώς δεν ήταν τυχαίων λαϊκών, αλλά πιθανον κάποιων κληρικών και κάποιων λαϊκών οι οποίοι θα βοήθησαν στην ανέργεση και συντήριση του ναού.
Επίσης με εντυπωσίασαν τα εκθέματα που είχαν σε ένα βυζαντινό μουσείο, δίπλα στον ναό και ειδικά μια μικρογραφία της εκλησσίας φτιαγμένη με χρυσο κι ασημένιο σύρμα.
Παραπομπή:
Παναγία Εκατονταπυλιανή Ιερό Προσκύνημα Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition