Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Google Web Toolkit είναι η λύση;

Η Google είναι αδιαμφισβήτητα ο "αρχηγός" στο χωρο του cloud computing. Ένα επιχείρημα που επιβεβαιώνει ότι είναι "αρχηγός" είναι το γεγονός ότι παρέχει το Google Web Toolkit που αποδεικνύεται να είναι το καλύτερο όσον αφορά ανάπτυξη web 2.0 εφαρμογών.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Java Framework που κρύβει τον περίπλοκο κώδικα που χρειάζεται για την δημιουργία σύνθετων και δυναμικών συστατικών που μπορούν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν εντυπωσιακές και εύχρηστες οθόνες.

Να σημειωθεί ότι το GWT κάνει κάποιο ειδικό compile που δημιουργεί τις οθόνες αυτές που είναι HTML και JavaScript και τρέχουν στην μεριά του χρήστη. Το συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ότι το GWT τα δημιουργεί στο "Compile" εν αντιθέση με αλλα framework που δημιουργούν τα δυναμικά για κάθε φορά που τα ζητάει ο χρήστης, οπότε και έχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Αυτές οι οθόνες είναι το View μέρος κι επικοινωνεί μέσω Ajax Calls που καλούν Servlets τα οποία είναι οι proxy για το Control που διαχειριζεται το Model. Δηλαδή το GWT οδηγεί στην εφαρμογή του γνωστού MVC!

Να σημειωθεί ότι το GWT παρέχει plugin για το Eclipse κι ότι δίνει δυνατότητα να εφαρμοστεί obsfunction στον compiled κώδικα, δηλαδή στις HTML και τα JavaScript ώστε να μην μπορεί εύκολα κάποιος κακόβουλος να καταλάβει πως λειτουργεί και να μας ρίξει το σύστημα!

Δείτε δείγματα των UI Components που προσφέρει εδώ: http://gwt.google.com/samples/Showcase/Showcase.html

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition