Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Wicket Beans, quick and easy creation of CRUD forms

Do you need an easy way to create CRUD web forms? WicketBeans is the answer. It is a framework that is implemented on top of Apache Wicket 1.4 and makes it possible to generate model driven CRUD forms and CRUD grids. You can test the online example and visit the project's home page for farther information at http://code.google.com/p/wicket-web-beans/

Τηλεόραση μέσω Διαδικτύου

Καποτε ήταν το θέατρο και οι παραμυθάδες. Μετά ήρθαν τα βιβλία και οι εφημερίδες. Υστερα ανακαλύφθηκε το ραδιόφωνο. Μετά ήρθε ο κινηματογράφος και τέλος η τηλεόραση.. αλλά στην εποχή μας πλέον έχουμε άλλο ένα εργαλείο μετάδοσης πληροφοριών και διάδοσης της γνώσης. Είναι το γνωστό σε όλους Διαδίκτυο. Αλλά παρότι υπάρχει το Διαδίκτυο ακόμα η τηλεόραση και το ραδιόφωνο ειναι αρκετά δημοφιλή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει και η αναμετάδωση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών μέσω Διαδικτύου ώστε σε όσους αρέσει το ραδιόφωνο και η τηλεόραση να μπορούν μέσω του Διαδικτύου να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους εκπομπές.

Ενας ιστοχώρος που συγκεντρώνει αρκετα κανάλια είναι το "Fomny watch free web TV", αλλά υπάρχουν κι άλλα τα οποία θα προσθέσω όταν θα τα βρω!

Δημοτική τέχνη, ένα παράδειγμα προς μίμηση

Σας λέει κατι κάποια από τις ακόλουθες φράσεις:
  • Πνευματικά δικαιώματα.
  • Κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Η αντιγραφή ειναι κλοπή.
Στην εποχή μας η τέχνη έχει γίνει ένα καθαρα καταναλωτικό και αναλώσιμο προϊόν. Έχει πάψει η ιδιότητα της διαχρονικότητας αλλά και ο στόχος της ποιότητας. Μοναδική σκοπιμότητα είναι το να αυξηθούν οι πωλήσεις.
Εν αντιθέση η δημοτική μουσική ποτέ δεν είχε στόχο το κέρδος και την εμπορευματοποίηση. Μοναδικό κίνητρο ήταν η μεταφορά των συναισθημάτων του λαού μέσω των τεχνών. Ουτε καν υπήρχε ο εγωιστικός στόχος της ανάδειξης του καλλιτέχνη, αλλά πολύ απλά η διάδοση των αισθημάτων. Είμαι απόλυτα βέβαιως ότι όλοι όσοι ξεκίνησαν ή συμμετείχαν στην παραγωγή κάποιου δημοτικού έργου τέχνης ήταν ευχαριστημένοι και μόνο με το να βλέπουν και να ακουν ότι υιοθετείται κι από άλλους.
Άλλωστε ο πραγματικός καλλιτέχνης νιώθει το δημιουργημα του ως "παιδί" του και η επιτυχία του έργου είναι αυτό που τον ευχαριστεί κι όχι η διαφήμιση του ιδίου!

Αφορμή για την συγκεκριμένη ανάρτηση στάθηκε η εκπομπή του μουσικού προγράμματος του καναλιού της Βουλής, "Αφιέρωμα στην Δόμνα Σαμίου"

Λυριτζής και Οικονόμου πάνε ΣΚΑΪ

Και παλιότερα έχω αναφερθεί στο πόσο πολύ εκτιμώ το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ. Θεωρώ ότι ειναι ο μοναδικός ιδιωτικός σταθμός που στοχεύει στην ποιότητα και στην βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου. Πρόσφατα με χαροποίησε και η είδηση ότι το δίδυμο "Λυριτζής-Οικονόμου" πρόκειτε να πάρουν μεταγραφή για το ΣΚΑΪ.
Η εκπομπή μου κράταγε παρέα όταν ήμουν φοιτητής αλλα και τώρα μου αρέσει να την παρακολουθώ όποτε βρίσκω ευκαιρία. Ας ελπίσουμε να συνεχίσουν την τόσο καλή δουλειά.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition