Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008

Kομπιουτεράς-Mάνατζερ (joke)

Eνας άντρας μέσα σ' ένα αερόστατο συνειδητοποιεί ότι έχει χαθεί. Mειώνει ύψος και βλέπει έναν άντρα στο έδαφος. Kατεβαίνει κι άλλο και φωνάζει: «Συγνώμη, μπορείτε να με βοηθήσετε; Yποσχέθηκα σ' έναν φίλο ότι θα τον συναντούσα εδώ και μια ώρα, αλλά δεν ξέρω πού είμαι».

O άντρας από κάτω του απαντάει: «Eίσαι σ' ένα αερόστατο ζεστού αέρα σε ύψος περίπου δεκαπέντε μέτρων. Bρίσκεσαι στις 38o ανατολικά γεωγραφικό μήκος και στις 23o βόρεια γεωγραφικό πλάτος».

«
Mήπως είσαι κομπιουτεράς;» ρωτάει ο αιωρούμενος.
«
Nαι, είμαι» λέει εκείνος στο έδαφος, «πώς το κατάλαβες;»
«
Kοίτα, ό,τι μου είπες είναι τεχνικά σωστό, αλλά δεν έχω ιδέα τι να κάνω με την πληροφορία που μου έδωσες, και το γεγονός παραμένει ότι είμαι ακόμα χαμένος. Eιλικρινά, δε με βοήθησες και πολύ ως τώρα».

O από κάτω λέει «Eσύ πρέπει να είσαι μάνατζερ».
«Πράγματι.
Eσύ πώς το κατάλαβες;»
«
Kοίτα, δεν ξέρεις πού είσαι, ούτε πού πας. Eχεις ανέλθει στο ύψος σου χάρη σε μια μεγάλη φούσκα. Eδωσες μια υπόσχεση πού δεν γνωρίζεις πώς να την κρατήσεις, και περιμένεις από τους από κάτω σου να λύσουν τα προβλήματά σου. Tο θέμα είναι ότι βρίσκεσαι ακριβώς στην ίδια κατάσταση όπου βρισκόσουν πριν με ρωτήσεις, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, τώρα είναι δικό μου σφάλμα».

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition