Δυστυχως κι εγώ, όπως αρκετοι ακόμα την πάτησα και πίστεψα αυτή την φάρσα [ευτυχώς δηλαδή που ήταν φάρσα]. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη. Ευχαριστώ.
[διατηρώ το θέμα ώστε οποιοσδήποτε να δει και να μάθει οτι αυτο ειναι μια φάρσα]
Προ καιρού είχα λάβει ένα email, απο μια συνάδερφο που μίλαγε για ένα γενετικά τροποποιημένο ζώο το οποίο σχεδίασε και πωλεί μια εταιρεία. Πρόκειτε ίσως για ένα απο τα εφιαλτικότερα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου. Που θεωρώ ότι προσβάλει την ίδια την αξία της ζωής. Δηλαδή δεν επαρκούν τα διάφορα είδη ζώων που υπάρχουν και μπορούν να γίνουν κατοικίδια, πρέπει να δημιουργήσει ο άνθρωπος κι άλλα;
Τα οποία μπορεί να ειναι "φτιαγμένα" σε εργαστηρια αλλά ποιος εγγυάτε ότι θα συμπεριφέρονται "φυσιολογικά"; Ότι θα θεωρούνται οτι ανήκουν σε κάποιο είδος ζώου; Μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο;
Το "pet" συσκευασμένο ειναι κάπως έτσι...
Σας παραθέτω το email που έλαβα
Ενα γενετικά τροποποιημένο ον που σχεδιάστηκε για να πωληθεί ως pet από εταιρεία γενετικής μηχανικής, προκαλεί σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πρόκειται για μια μορφή παιδικής κούκλας με γενετικά τροποποιημένο DNA, η οποία έχει μεν το μέγεθος παιδικού παιχνιδιού, διαθέτει ωστόσο μηχανισμούς καρδιακών παλμών, αίσθηση του πόνου, ακόμη και αληθινά δόντια. Διατίθεται σε επτά διαφορετικούς τύπους.
Το genpet είναι ζωντανό μαστοφόρο που αναπνέει. Η εταιρεία Bio-Genica που το κατασκεύασε, φρόντισε να του τοποθετήσει αίμα, κόκαλα και μύες που μπορούν να αιμορραγήσουν εάν κοπεί ένα μέρος τους. Σχεδιάστηκε για να πωλείται σε καταστήματα παιδικών παιχνιδιών και όχι κατοικιδίων ζώων, αν και θα πωλείται ως κατοικίδιο. Γι'αυτό και διατίθεται σε πλαστική συσκευασία.
Η διαδικασία σύμφωνα με την οποία κατασκευάστηκε το genpet, ονομάζεται "Zygote Micro Injection" και αποτελεί συνδυασμό DNA, με την εισροή συγκεκριμένων πρωτεϊνών διαφορετικών ειδών. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1997, κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό κοινών στοιχείων ανάμεσα σε ποντίκια και μέδουσες βιοκαλλιέργειας και από τότε συναντάται στην κλωνοποίηση κουνελιών, γουρουνιών, ψαριών και πιθήκων. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο σε χιμπατζήδες, αράχνες και πρόβατα. Και τώρα έρχεται το genpet.
To genpet διατηρείται στην πλαστική συσκευασία με έναν τύπο χειμερίας νάρκης που ελέγχεται από σωλήνα από τον οποίον διοχετεύεται ειδική πρωτεϊνη. Κάτι που συναντάται σε πολλά ζώα των βορείων ή σκανδιναβικών χωρών. Αναπνέει από ειδικές τρύπες εξαερισμού. Εχει αίσθηση του πόνου; Βεβαίως. Εχει επίσης ελάχιστες φωνητικές χορδές που το βοηθά να φωνάξει όταν νιώσει την οποιαδήποτε ενόχληση. Δείχνει τα συναισθήματά του μέσω ειδικών διαφοροποιημένων κωδικών, που τους διακρίνει κανείς από το χρώμα τους. Δεν μεγαλώνει. Εχει διάρκεια ζωής από ένα μέχρι τρία χρόνια και δεν χρειάζεται μπαταρίες. Τα μαλλιά του μεγαλώνουν. Ελάχιστα μεν, αλλά μεγαλώνουν.
Ανοιγοκλείνει κανονικά τα μάτια του, μπορεί να δαγκώσει εάν χρειαστεί, ενώ αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι μπορεί ακόμη και να θαφτεί.