Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Gimp!



Τις δύο τελευταίες μέρες έχω αρχίσει να ασχολούμε με ένα open source πρόγραμμα αντιστοιχων δυνατοτήτων με το αντικειμενικά πολύ ακριβό και κορυφαίο στο χώρο του, Photoshop. Το πρόγραμμα αυτό ονομαζεται GIMP και έχει αντίστοιχη λογική. Η βασική τους διαφορά είναι ότι το GIMP δεν ενδεικνυται για περιπτώσεις όπου το αποτέλεσμα θέλουμε να τυπωθεί, καθώς υστερεί σε απαραίτητες βιβλιοθήκες που παράγουν χρώματα κατάλληλα για εκτύπωση.
Αλλά για έναν οικιακο χρήστη έχει ό,τι μπορεί να ζητήσει. Και συν των άλλων δίνει δυνατοτητα κατασκευείς animation με πολύ εύκολο τρόπο. Γενικά θεωρώ ότι αξίζει να το δοκιμάσετε. Πληροφοριακά μονο θα σας πω ότι το καινούριο λογοτυπο το έφτιαξα αποκλειστικά με την χρήση του Gimp!
Για περισσότερες πληροφορίες δειτε το επίσημο site, www.gimp.org

Κρά, άλλη μια επιτυχία του ΣΚΑΪ

Πολλοί θα αρχίσουν να πιστεύουν ότι με πληρώνει ο ΣΚΑΪ για να κάνω διαφήμιση. Αλλά οι άνθρωποι έχουν τόσο καλό πρόγραμμα που αξίζει να προωθείτε με κάθε τροπο! Ο λόγος αυτή την φορά για μια πολύ καλή σατυρική εκπομπή, η οποία μου θυμίζει κάτι πολύ παλιές σατυρικές εκπομπές του ΑΝΤ1 στις αρχες του '90 [αν κάποιος θυμάται ας μου πει πως τα λέγαν..].
Η εκπομπή αυτή λέγεται "ΚΡΑ" και ξετρελάθηκα όταν έπεσα πάνω της τυχαία. Κυκλοφορουν αρκετα επεισοδια στο youtube, δυστυχώς δε το βρήκα να το εχει στο ΣΚΑΪ όπως το υπολοιπο υλικο του, αλλά ίσως να μην το έψαξα εγώ σωστά. Εν πάση περιπτώση ψάξτε για "KRA SKAI" στο youtube και πάρτε μια γεύση.. για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα εδώ.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition