Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΣΚΑΪ =Ποιότητα

Προσωπική μου άποψη είναι οτι αν και γενικά η ελληνική τηλεόραση έχει πάρα πολλά σκουπίδια, υπάρχουν και κάποιες φωτεινές μεριές. Κάποια κανάλια που κρατάνε την ποιότητα και έχουν σκοπο να ανεβάσουν το επιπεδο της κοινωνιας κι όχι να την ρίξουν ακομη πιο χαμηλά. Σίγουρα τα κλασσικά καναλια που έχουν στοχο την ποιοτητα κι όχι την εμπορικότητα είναι τα κρατικά με πρωτοπόρο την ΝΕΤ, η οποία αφότου μετονομάστηκε [απο ΕΤ-2 που ήταν παλιά] και γενικά μεταμορφώθηκε, έχει ανέβει αρκετα και σε θεαματικότητα. Αλλά υπάρχει και ένα [τουλάχιστον] ιδιωτικό κανάλι που κατα γενική ομολογία ειναι ποιοτικό, αυτό ειναι ο ΣΚΑΪ.
Κι όχι απλά ειναι ποιοτικό, αλλά ακολουθει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αξιοποιόντας τις δυνατότητες του Διαδικτύου, δημιουργόντας μια πύλη πληροφορισης που ομοια της δεν υπάρχει για τα ελληνικά δεδομένα του ηλεκτρονικού τύπου.
Ενα παραδειγμα του πόσο προηγμένος σταθμός ειναι παρουσιάζετε στο ακολουθω βίντεο..

Νέα Δημοκρατία.. τέλος

Κάνοντας βόλτα στο Διαδίκτυο έπεσα σε ένα βιντεακι κατα την ΝΔ.. αλλά αυτό που με έκανε να το βάλω και στη δικια μου σελίδα δεν ειναι το αντι-ΝΔ [κι αντι-ΠΑΣΟΚ ή αντι-ΚΚΕ ή αντι-ΛΑΟΣ να ήταν θα το έβαζα] αλλά το ότι έχει χιουμωρ και έχει βάλει την γνωστή πλέον ατάκα απο την τηλεφωνική φάρσα "ΤΕΛΟΣ"!

Κάποτε ήταν ένα κτήριο που το ονομάζανε βουλή..

Κάποτε ήταν ένα κτήριο που το ονομάζανε βουλή. Εκει μέσα σοβαροί άνθρωποι, με οριμότητα, σύνεση και τεκμηριωμένες αποψεις αποφασίζανε για το μέλλον της Ελλάδος. Πολλές φορές προκειμένου να κάνουν το καλό για την χώρα γίνονταν προσορινά δυσάρεστοι.. αλλά αύτη η μορφή της βουλής ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τώρα πλέον στη βουλή μπαίνουν οι διάσημοι. Καλλιτεχνες κάθε είδους, που όταν δεν έχουν μελλον στην τέχνη που κάνουν {ονοματα δε λέμε αλλά είναι αυτονοητο ποιους θίγουμε} βάζουν υποψηφιοτητα προκειμένου να προλάβουν να αποσβέσουν την δημοτικότητα τους, που θα την χάνανε καθώς το καλλιτεχνικό τους αστέρι είχε σβήσει... Χωρίς να βαζω σε αυτήν την κατηγορία την Έφη Σαρρή, της οποίας το προεκλογικό βίντεο μου έκανε μεγάλη εντύπωση και θέλησα να σας παρουσιασω..

25 χρόνια CD!

Σήμερα διάβασα ένα άρθρο στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣΚΑΪ, σχετικά με τα 25 χρόνια απο την παρουσιαση του πρώτη CD [CompactDisc]. Και θυμήθηκα όλα όσα είχα διαβάσει όταν ήμουν πρωτοετής και είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τους οπτικούς δίσκους [τότε είχαν αρχίσει τα περί blu-ray οπότε είχα ξεκινήσει μελετώντας τα απλά CD ώστε να μπορέσω σταδιακα να κατανοήσω και τα DVD κι ακόμη περισσότερο τα blu-ray και τα HD-DVD].
Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε καθώς είναι κάτι που λιγο πολύ όλοι το έχουμε χρησιμοποιήσει, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι δεν είναι επίτευγμα της τελευταίας 15ετίας, αλλά 25ετίας!

ΥΓ: Αν θυμάμαι καλά, το 1994 κυκλοφόρησαν τα πρώτα DVD, πράγμα που σημαίνει οτι και τα DVD πλέον έχουν μια 12ετία..

Παραπομπή:
ΣΚΑΪ: Τα "γενέθλια" του CD

Εγκλημα και τιμωρία

Αναζητώντας πληροφοριες σχετικά με την γνωστή ιστορία της Σπιριδούλας. Μιας κοπέλας που στα μέσα του 20ου αιώνα είχε υποστεί βασανισμό με χρήση ηλεκτρικού σίδερου απο την οικογενεια που την είχε ως ψυχοπαίδι [οικιακή βοηθό άνευ μισθού ουσιαστικά]. Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον blog το οποίο έχει πληροφορίες για πολλά εγκλήματα και το οποίο θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε.. λέγετε ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition