Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Τι είναι Google Reader;


Πολλοί εξ' ημών χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Google. Πιθανόν έχουμε και gmail ή γενικότερα κάποιο google account. Κάποιες υπηρεσίες όμως δεν τις έχουν ανακαλύψει όλοι. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας υπηρεσίας είναι και το Google Reader. Ένας αναγνώστης για rss πηγές. Το τι είναι rss το έχω γράψει σε παλιότερο άρθρο που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Τι προσφέρει; Το Google Reader προσφέρει την δυνατότητα να διαβάζεται τις πληροφοριες που γράφονται στα αγαπημένα σας site από μια και μόνο σελίδα, αυτή του Google Reader. Επίσης σας προσφέρει την δυνατότητα να μοιράζεστε τα διάφορα άρθρα που εσείς θέλετε με άλλους φίλους σας, αρκει κι αυτοι να χρησιμοποιούν το Google Reader.
Πως το κάνω; Εαν ήδη έχετε λογαριασμό τότε απλά πηγαίνεται στο http://www.google.com/reader/ και θα βρείτε σίγουρα τον δρόμο σας. Όσοι δεν έχετε θα σας ζητηθεί να φτιάξετε.
Πως συγκεντρώνω τις πηγές; Κάποια site διαθέτουν υποστήριξη rss, εαν το site που σας ενδιαφέρει υποστηρίζει τότε θα έχει κάποιο link για το rss. Το πατάτε και μετά αντιγράφεται την διεύθυνση στο Google Reader ή αν χρησιμοποιείται Firefox, πατατε πάνω στο σήμα του rss και σας προτρέπει να επιλέξετε που θέλετε να διαβάζεται τις ειδήσεις κι επιλέγεται Google->Google Reader.

Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας λύσει τα χέρια. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα ή θελετε διευκρινύσεις θα χαρώ νας σας βοηθήσω, αφήστε σχόλια!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition