Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

eCommerce [ηλεκτρονικό εμπόριο]

Τον τελευταίο καιρο έχω αρχίσει να ψάχνω το πως μπορείς να κάνεις χρέωση πιστωτικής κάρτας μέσω Ιντερνετ. Καθώς στην δουλειά μου έχει ζητηθεί να κάνω μια υλοποιηση επικοινωνίας με τράπεζα ώστε να επιτυγχανεται η χρέωση του πελάτη της ηλεκτρονικής σελίδας.
Μετά απο έρευνα δύο εβδομάδων [η οποια συνεχίζετε ακομα] έχω καταλήξει σε τρεις τράπεζες με τις οποίες έχω ανοίξει επικοινωνία. Τις τρεις αυτές τις επέλεξα γιατι είτε ειμαι καταθέτης είτε είδα ότι χρησιμοποιούνται απο την ιστοσελίδα κάποιας αλλης μεγάλης εταιρειας.
Οι τρεις αυτές τράπεζες ειναι οι Eurobank, Emporiki, Τράπεζα Πειραιώς. Βλέποντας την τελευταία ως την καλύτερη [παρότι ακομα δεν την έχω δοκιμάσει].
Η Eurobank και η Emporiki χρησιμοποιούν το ίδιο πρόγραμμα με την διαφορα ότι στην Eurobank χρησιμοποιείται μια παλιά έκδοση [2005] ενώ στην Emporiki [απο ότι μου είπανε] μια πιο καινούρια.
Αλλά από την άλλη η Πειραιώς έχει δικό της σύστημα, οπότε θα έχει άτομα που το ξέρουν καλά το σύστημα κι απο μέσα, οπότε και θα μπορούν να λύσουνε το οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα.
Αν έχετε κι εσείς κάτι παρόμοιο, δηλαδή την αναγκη για χρέωση πιστωτικής κάρτας μέσω ιστοσελίδας, επικοινωνήστε μαζί μου. Πιστεύω οτι θα μπορώ να σας βοηθήσω, ή τουλάχιστον να ανταλλάξουμε απόψεις!

ΥΓ: Και οι τρεις τράπεζες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μεσω web service αλλά και με redirection σε δικιά τους σελίδα [οποτε αναλαμβάνουν αυτοί την ασφάλεια της επικοινωνίας, ιδανικό για μικρές εταιρειες!]

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition