Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Αυτόματη μετάφραση από το Google talk


Η Google έχει αποδείξει πως είναι από τις εταιρίες που δε σταματούν να ενισχύουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει να ισχύει ούτε με το Google Talk.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, θα ξεκινήσει να παρέχει ορισμένα chat bots, τα οποία θα αναλαμβάνουν χρέη αυτόματου μεταφραστή σε διάφορες γλώσσες, έτσι ώστε χρήστες από διάφορα μέρη του πλανήτη να μπορούν να συνομιλούν χωρίς πρόβλημα.

H Google αναφέρει πως αρχικά, τα bots θα μπορούν να μεταφράζουν κείμενο ανάμεσα σε 30 γλώσσες συνολικά και θα έχουν τη μορφή en2ko@bot.talk.google.com, όπου το πρώτο μέρος χαρακτηρίζει τη μετάφραση που γίνεται (στο παράδειγμά μας, από Αγγλικά στα Κορεάτικα). Οι χρήστες χρειάζεται απλά να προσθέσουν το bot που θέλουν στη λίστα των Gmail επαφών τους και να τα προσκαλούν σε συνομιλίες που τα χρειάζονται.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει ήδη να γίνονται με αρκετά προβληματάκια να εμφανίζονται, ωστόσο η ομάδα που έχει αναλάβει το project δηλώνει πως μέχρι την επίσημη έναρξή του θα έχουν λυθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
-nadia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition