Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Ψήφισα κιολας!

Σήμερα, όπως θα έχετε καταλάβει όσοι δεν ειστε σε τιποτα παραλίες, γίνονται Ευρωεκλογές. Οπότε πήγα κι εγώ να ψηφίσω κι εντυπωσιάστηκα από την πικοιλία. Κόμματα για κάθε γούστο: Ακροδεξιοι, Ακροαριστεροί, Σοσιαλιστές, Κεντρόοι, Μακεδονοστραφείς, Οικολόγοι, Κόμμα Νέων ακόμα και Λευκό κόμμα!
Τα δύο ψηφοδέλτια που με εντυπωσίασαν ήταν αυτό του Κόμματος των Νέων, που ούτε γνώριζαν ότι υπήρχαν, αλλά και αυτό του κόμματος "ΛΕΥΚΟ"! Το μεν Κόμμα Νέων μπορείται να το βρείτε στο blog του http://kommaneon.blogspot.com/, ενώ το ΛΕΥΚΟ μπορείτε να το δείτε στο http://www.leyko.gr/.
Ελπίζω η ύπαρξη σύγχρονων κομμάτων που έχουν συγκεκριμένο στόχο να καταφέρουν να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και ίσως και την δομή του πολιτεύματος. Πιθανόν να είναι σκόπιμο να υπάρχει τμηματοποιηση της εξουσίας ανά "θεματική" ενότητα.
Για παράδειγμα τα οικολογικά θέματα ούτε με καπιταλισμό ούτε με κουμουνισμό ούτε με ουδετερότητα λύνονται, δεν χρειάζονται ιδεολόγους αλλά πρακτικούς ανθρώπους που έχουν αγάπη για το περιβάλλον και επιστημονική κατάρτιση. Οπότε ίσως να μην έχει λογική να ελέγχεται από το, υποτίθεται, ισχυρό κόμμα του 30-35%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition