Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Πως βρίσκουν οι spammers τα emails;


Σχεδόν όλοι όσοι χρησιμοποιούμε την πολύ χρήσιμη υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email] έχουμε λάβει διάφορα διαφημιστικά μηνύματα από ανώνυμους ή αγνώστους. Αυτά τα μηνύματα είναι τα λεγόμενα spam, που προφανώς δεν στέλνονται αποκλειστικά σε εσάς αλλά και χιλιάδες άλλους. Αλλά η εύλογη απορία όταν λαμβάνεις ένα τέτοιο μήνυμα είναι "που με βρήκαν".
Υπάρχουν διάφορες τεχνικές συλλογής email διευθύνσεων, αλλά οι δυο πιο συνηθισμένες είναι η Address Harvester και τα Chain letters. Η μέθοδος Address Harvester αξιοποιεί ένα crawler, βλέπε προηγούμενη ανάρτηση, και παράλληλα με την αναζήτηση νέων link ψάχνει και να εντοπίσει κείμενο που παρομοιάζει με email. Αυτά τα email που εντοπίζει τα συλλέγει σε ένα αρχείο κι έτσι ο spammer έχει έτοιμη την λίστα με τα υποψήφια θύματα του. Η δε μέθοδος του chain letter, ή στα ελληνικά αλλυσιδωτό γράμμα, είναι πιο πονηρή καθώς προσπαθεί να παραπλανήσει κάποιους παραλήπτες του email που θα το προωθήσουν σε άλλους κι αυτοί σε άλλους κι έτσι θα καταλήξει τα εμπεριέχει μια μεγάλη λίστα από παραλήπτες.
Είμαι απόλυτα βέβαιως ότι τουλάχιστον την δεύτερη μεθοδο την έχετε δει να εφαρμόζεται κι ενδεχομένως έχετε κάνει το λάθος να την προωθήσετε. Ίσως η λύση για όλα αυτά είναι να τα γνωρίζουμε και να τα σταματάμε, ώστε να μην υπάρχει λόγος να το προσπαθούν. Ποιος ο λόγος να στελνουν spam αμα δε πιάνει τόπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition