Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2007

Δε τρώω ψωμί, κάνω δίαιτα


Ως καλοφαγάς, μου αρέσει συχνά να πηγαίνω σε ταβερνούλες. Οπότε ξέρω ότι το τι θα πληρώσω ξεκινά απο το κουβέρ και πάει όσο απάνω γίνεται.. [ασχετα αν πληρώνεις κάτι για φρέσκο -αρα και ακριβά- και είναι φρεσκοκατεψυγμένο!]. Αλλά τώρα τελευταία κάτι άκουγα ότι έχει καταργηθεί το κουβέρ. Όχι οτι θα με έσωνε, αλλά γιατι να πληρώνεις κάτι που δεν παραγγέλνεις ποτέ; Και που ίσως σε βάζει σε πειρασμό να φας κάτι που πρέπει να αποφεύγεις;
Γιατι εγώ, που θέλω να φάω μια χωριάτικη και κάτι κεφτεδάκια, να έχω και μισή φρατζόλα ψωμί να μου λέει "βούτα με στο λάδι της σαλάτας;" γιατί να πηγαίνω να φάω κάτι και να με επηρεάζει το να φάω και κάτι άλλο;
Για αυτό λοιπον, προτείνω σε όλους, κι εγώ θα το εφαρμόσω με την πρώτη ευκαιρια, "όχι, δε παρείγγειλα ούτε κουβέρ ούτε ψωμί. Πάρτο πίσω".

ΥΓ: Εως πότε θα μας θεωρούν κορόιδα-πελάτες τα διάφορα μαγαζάκια;

Παραπομπές:
  1. ΚΕ.Π.ΚΑ
Κείμενο, όπως έχει γραφεί από ΚΕ.Π.ΚΑ και περιγράφει αυτά που παραπάνω έχω επισημάνει με δικό μου τρόπο. Το κείμενο έχει μεταφερθεί αυτολεξί. ΔΕΝ έχει γραφεί απο τον συγγραφέα του blog, απλά έχει μεταφερθεί και τον εκφράζει.

Θεσσαλονίκη, 27 Ιουνίου 2007

Δελτίο Τύπου

Κουβέρ και … Πονηριές

«Πήγαμε να φάμε, σε κεντρικό εστιατόριο. Όταν ήρθε ο λογαριασμός, πρόσεξα ότι μου είχαν χρεώσει κουβέρ. Διαμαρτυρήθηκα και μου το αφαίρεσαν, από το λογαριασμό».

«Στο λογαριασμό, μου χρέωσαν ψωμί, που δεν είχα παραγγείλει. Όταν διαμαρτυρήθηκα, μου απάντησαν ότι το ψωμί αντικατέστησε το κουβέρ και η χρέωσή του είναι πολιτική της επιχείρησης».

Είναι καταγγελίες, που δεχόμαστε, τις τελευταίες μέρες, όλο και συχνότερα, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Για το λόγο αυτό, ενημερώνουμε τους Καταναλωτές:

· Σύμφωνα με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).

· Σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους Καταναλωτές να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο» κουβέρ.

Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30, για τα μέλη και 12:30 – 14:30, για τα μη μέλη.

Δημοσίευση σχολίου

Gadget

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition