Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Δροσιστικά κοκτέιλ

Καθώς μπαίνει το καλοκαιράκι, όλοι ψάχνουμε μια δροσιά. Ένας ωραίος τρόπος να δροσιστούμε είναι τα δροσιστικά coctails.. δηλαδή ποτά που είναι σύνηθη σε χώρες όπου η ζέστη είναι συνήθης, αν όχι μονιμη ;-)
Τέτοιες χώρες είναι η Βραζιλία και Κούβα [χωρίς να σημαινει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες χώρες, απλά θέλω να παρουσιάσω ποτά απο αυτές τις χώρες, καθώς δε ξέρω άλλα :-( ].
Το δροσιστικό ποτό της κούβας [ή τουλάχιστον εγώ αυτό ξέρω, αυτό λέω] ειναι το Mojito [Μοχίτο] {βλέπε χαρακτριστικά σερβιρισμένο μοχίτο στην εικόνα με το lime [=πράσσινο λεμόνι]}. Τα βασικά συστατικά του είναι ο διόσμος το ρούμι και το lime, αλλά επίσης θέλει και ζάχαρη [βλέπε παραπομπές για συνταγή]
Το άλλο δροσιστικό ποτό, της Βραζιλιας, είναι η Καϊπιρινια [δυστυχώς δε ξέρω πως γράφεται στα Βραζιλιάνικα :-(]. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό coctail που φτιάχνεται απο Cachaça [=κασσάσα] [βραζιλιάνικο ποτό, που μπορείται να βρειτε σχετικά εύκολα], ζάχαρη και κάποιο ξυνό φρούτο [φράουλα, lime, λεμόνι ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστει το μυαλο του επίδοξου δοκιμαστή] και φυσικά πάγο ;-)
Σας προτείνω στην επόμενη εξοδο σας να το δοκιμάσεται, αρκει να σας αρέσουν τα αντιστοιχα υλικά ;-)

Βιβλιογραφία:
  1. Συνταγές Καϊπιρινια (ΜΕΝ 24)
  2. Mojito (Wikipedia)
Παραπομπές:
  1. Cuban Mojito recipe
  2. Cachaça
ΥΓ: Ο,τι γράφω το έχω δοκιμάσει και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Επίσης μπορείται να δοκιμάσεται συνταγές για μοχίτο χωρίς να βάλεται ρούμι και να το πίνεται σαν αναψυκτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition