Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2007

Δροσιστικά κοκτέιλ

Καθώς μπαίνει το καλοκαιράκι, όλοι ψάχνουμε μια δροσιά. Ένας ωραίος τρόπος να δροσιστούμε είναι τα δροσιστικά coctails.. δηλαδή ποτά που είναι σύνηθη σε χώρες όπου η ζέστη είναι συνήθης, αν όχι μονιμη ;-)
Τέτοιες χώρες είναι η Βραζιλία και Κούβα [χωρίς να σημαινει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες χώρες, απλά θέλω να παρουσιάσω ποτά απο αυτές τις χώρες, καθώς δε ξέρω άλλα :-( ].
Το δροσιστικό ποτό της κούβας [ή τουλάχιστον εγώ αυτό ξέρω, αυτό λέω] ειναι το Mojito [Μοχίτο] {βλέπε χαρακτριστικά σερβιρισμένο μοχίτο στην εικόνα με το lime [=πράσσινο λεμόνι]}. Τα βασικά συστατικά του είναι ο διόσμος το ρούμι και το lime, αλλά επίσης θέλει και ζάχαρη [βλέπε παραπομπές για συνταγή]
Το άλλο δροσιστικό ποτό, της Βραζιλιας, είναι η Καϊπιρινια [δυστυχώς δε ξέρω πως γράφεται στα Βραζιλιάνικα :-(]. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό coctail που φτιάχνεται απο Cachaça [=κασσάσα] [βραζιλιάνικο ποτό, που μπορείται να βρειτε σχετικά εύκολα], ζάχαρη και κάποιο ξυνό φρούτο [φράουλα, lime, λεμόνι ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστει το μυαλο του επίδοξου δοκιμαστή] και φυσικά πάγο ;-)
Σας προτείνω στην επόμενη εξοδο σας να το δοκιμάσεται, αρκει να σας αρέσουν τα αντιστοιχα υλικά ;-)

Βιβλιογραφία:
  1. Συνταγές Καϊπιρινια (ΜΕΝ 24)
  2. Mojito (Wikipedia)
Παραπομπές:
  1. Cuban Mojito recipe
  2. Cachaça
ΥΓ: Ο,τι γράφω το έχω δοκιμάσει και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Επίσης μπορείται να δοκιμάσεται συνταγές για μοχίτο χωρίς να βάλεται ρούμι και να το πίνεται σαν αναψυκτικό!
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition