Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

OXI 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την Τρίτη θα  είναι η 68η επέτιος από την μέρα που ο Μεταξάς είπε το πασίγνωστο "ΟΧΙ" στους Ιταλούς. Ένα ΟΧΙ για το οποίο ήταν σύμφωνοι η πλειονότητα της ελληνικης κοινωνίας, υπήρχαν βεβαια και οι γνωστοι γερμανοτσολιάδες που δεν τους χάλαγε η μπότα του άξονα. Ένα ΟΧΙ που ερχόταν να υπερασπιστεί όλα αυτά που οι Ελληνες, παππουδες και προπαππούδες ημών, κατέκτησαν με το αίμα και τον αγώνα τους κατα τους Βαλκανικούς πολέμους αλλά και το πρώτο παγκόσμιο, ασχέτως αν στη μοιρασιά της πίτας πέρναμε λιγοτερα από όσα είχαμε κατακτήσει, τουλάχιστον κάτι είχαμε κερδίσει. 
Αυτό το ΟΧΙ άνοιξε μια ακόμα ηρωική σελίδα στην ένδοξη ιστορία του έθνους μας. Ενός έθνους που μπορεί και ζει γιατι θέλει να ζει. Αλλά αυτή η σελίδα δεν γράφτηκε μονο στην ιστορία του δικού μας έθνους αλλά και στη παγκοσμια ιστορια καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι οδήγησε στην τελική επικράτιση των συμαχικών μας δυναμεών. Λόγω του ότι υπήρε σθεναρή αντισταση εκ μέρους των Ελλήνων κι έτσι καθυστέρησαν την πολεμική μηχανή του Άξονα, με αποτέλεσμα να φτάσουν στη Ρωσία κατά τον βαρύ χειμώνα, κατα τον οποίο οποιοσδήποτε λαος, ιστορικά, κι αν προσπάθησε να πολεμήσει την Ρωσία "σκοτώθηκε από το σπαθί του"! Λόγω του ασυνήθιστου ψύχους που υπάρχει.

Ας θυμόμαστε κι ας τιμούμε την μνήμη όλων εκεινων που αγωνίστικαν για να προστατεψουν το κράτος μας κι ας είμαστε κι εμεις έτοιμοι να προασπίσουμε το συμφέρον της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition