Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ποιος φταίει;

Το πρώτο σήμα του MEGA

Γεννήθηκα το 1985, όταν δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση και αν και πολύ μικρός, μολις 5 χρόνων, το τηλεοπτικό σήμα του MEGA που έπαιζε στην συχνότητα του πριν αρχίσει να λειτουργεί αλλά και στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σταθμού και σας το παρουσιάζω καθως το βρήκα για να μας φέρει αναμνήσεις από την βρεφική ηλικια των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα.. τότε που ήταν ακόμη "αγνοί"!



Επίσης αξίζει τον κόπο να δείτε την εκφώνηση μιας απο τις σπουδαιότερες, αν όχι της σπουδαιοτερης κατα την προσωπική μου άποψη, εκφωνήτριας ειδήσεων [κι όχι μονο] Λιάνας Καννέλη στην πρώτη εκπομπή ειδήσεων απο το MEGA

Πως να εγκαταστήσεται τις μαντιναδες στο κινητο σας

1. Κατεβάζουμε το πρόγραμμα των Μαντινάδων από το rapidshare,  http://rapidshare.com/files/69294357/Mantinades.jar 
... αν δε το έχουμε κατεβάσει ακόμα


2. Κατεβάζουμε το Sony Ericsson PC Suite από το http://www.sonyericsson.com/cws/download/1/103/286/1192973163/Sony+Ericsson+PC+Suite+2.10.46.exe και το εγκαθιστουμε, αν δε το έχουμε ήδη εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας.


3. Ανοιγουμε το Sony Ericsson PC Suite-------------------------------------------------V


4. Συνδέουμε το κινητο μας τηλέφωνο με χρήση καλωδίου στον υπολογιστή και επιλέγουμε, Λειτ. Τηλεφ.


5.Τώρα έχετε επιτύχει την σύνδεση μεταξύ υπολογιστή και κινητού, το επόμενο είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο κινητο σας μεσω του υπολογιστή σας, απλά πατώντας το κουμπί File Manager που βρίσκεται κάτω αριστερά στο παράθυρο του Sony Ericsson PC Suite [όπως φαίνεται και στην εικόνα]



6. Οπότε θα ανοιξει στον explorer ένα παράθυρο όπου εμφανιζεται το τηλεφωνο


7. Aπλά πρέπει να κάνουμε drag-n-drop το αρχείο Mantinades.jar που κατεβάσαμε προηγουμένως στο φάκελο-τηλέφωνο My Sony Ericsson W810. Αλλά δε τελειώνει εδώ η εγκατασταση! Απλά έτσι το μεταφέρουμε στο τηλέφωνο, αλλά μετα πρέπει να επιλέξουμε απο το τηλεφωνο ότι όντως επιθυμουμε να το εγκαταστήσουμε ως εφαρμογη.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Μυριοκέφαλα


Τα Μυριοκέφαλα είναι ένα σχετικά μεγάλο χωριό [τουλάχιστον για εμενα που κατάγομαι απο εκει!] Που βρίσκεται στο Ρέθυμνο. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λαπαίων.  Είναι ιδιαίτερα γνωστό χωριό λόγω της βυζαντινής εκκλησίας της Παναγίας της Καρδιώτισσας όπου γίνεται πανηγύρι κατα το Σεπτέμβριο. Οπότε θα ήθελα να σας παρουσιάσω μια πολύ ομορφη φωτογραφία που τράβηξα κατα της διακοπές μου, αλλά δεν παρουσιάζει το χωριό μου, αλλά το ακριβώς απέναντι χωριό, την Ασή Γωνιά το οποίο βρίσκεται στον ακριβώς απέναντι λόφο.

Χριστός ανέστη!


Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!
Σήμερα επέστρεψα από τις σύντομες διακοπές μου στην Κρήτη, οπότε κι αποφάσισα να αλλαω λίγο τον τίτλο του Blog.. να τον κάνω ανοιξιάτικο βάζοντας δυο ανθοδέσμες [για όσους απορουν τι ειναι αυτά στα πλαϊνά του τίτλου!].. ελπίζω σύντομα να δικαιολογείται να το μετατρέψω σε καλοκαιρινό!!
Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους!

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Ανθρώπινο ολόγραμμα!

Δε μπορουσα να μην φιλοξενήσω αυτο το εκπληκτικο βίντεο που βρήκα στο www.insomnia.gr, σχετικα με ένα ανθρώπινο ολογραμμα... που μας φαίρνει πιο κοντά στην πραγματικά τρισδιαστατη τηλεόραση!



Interactive Real Size Hologram from Nicolas Loeillot on Vimeo.

Καλό Πάσχα!

Αυτές τις μέρες κι εγώ, όπως και σχεδον όλοι οι  Έλληνες προετοιμαζόμουν [κυριως ψυχολογικά] για το Πάσχα.. οπότε δε βρήκα χρόνο να γράψω στο blog... αλλά ήθελα απλά να ευχηθω στους αναγνώστες μου ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Να σημειώσω ότι δεν έχω ξεχάσει αυτό που έχω υποσχεθεί για να ανεβάσω ανάρτηση για το πως εγκαθιστάς τις μαντιναδες στον υπολογιστή και θα το κάνω σύντομα!

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

MITSOS and his son, George. [FUNNY!]

MITSOS (father): 'I want you to marry a girl of my choice.'
GEORGE (son): 'I will choose my own bride!!'
MITSOS (father): 'But the girl is Bill Gates' daughter..'
GEORGE (son): 'Well, in that case... okay.'

Next MITSOS approaches Bill Gates (MICROSOFT).

MITSOS (father): 'I have a husband for your daughter.... '
Bill Gates: 'But my daughter is too young to marry!!'
MITSOS (father): 'But this young man is a vice-president of the World Bank.'
Bill Gates: 'Ah! in that case... okay.'

Finally MITSOS goes to see the president of the World Bank.

MITSOS: 'I have a young man to be recommended as a vice-president.'
President: 'But I already have more vice-presidents than I need!'
MITSOS: 'But this young man is Bill Gates' son-in-law.'
President: 'Ah ...., Mitsos, how can I refuse …????'

A Greek business lesson !!!!

Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Προγραμμα για τους ναύτες του ΓΚ στο ΠΝ

Έχω δημιουργήσει ένα πολύ απλό προγραμματάκι, για λογαριασμό του αδερφού μου που υπηρετεί την θητεία του και λόγω των γνώσεων του περί υπολογιστών τον έχουν βάλει ΓΚ [Γραφείο Κυβερνήτη] και μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων του έχει και το να βγάζει το ημερήσιο πρόγραμμα για τους ναύτες. Το προγραμμα αυτό, που του έχω φτιάξει, θεωρώ οτι θα μπορούσε να γίνει αφορμή για διάφορους να πάρουν τιμητικές άδειες καθώς θα επιταχύνεται έτσι το έργο του ναύτη που ειναι ΓΚ. Αν σας ενδιαφέρει μπορείται να μου στειλεται ένα email και θα επικοινωνίσω μαζί σας για τα περεταίρο! g.anagnostaros@gmail.com
Σας δείχνω και μερικά screenshots να πάρετε μια ιδέα:

Η εφαρμογή που έχω φτιάξει έχει αποκλειστικά και μόνο ένα παράθυρο όπου επιλέγει ο χρήστης τον αιωματικό φυλακής, την τοιχαρχία που θα  είναι ένδον καθώς και τους ναύτες που θα μοιραστούν στα διάφορα πόστα.
Όταν ο χρήστης ολοκληρώσει τις επιλογές του, απλά και μονο πατώντας το μοναδικό κουμπί που υπάρχει, δημιουργείται ένα αρχείο EXCEL που έχει συμπληρομένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και είναι έτοιμο να εκτυπωθεί!

Το αρχείο EXCEL που δημιουργείται έχει την μορφή του εικονιζόμενου, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμοστεί στα δικά σας μέτρα για να καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. 






Το μόνο που έχει προαπαιτούμενο το πρόγραμμα είναι το να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία αξιωματικών και ναυτών σε ένα αρχείο EXCEL ώστε το πρόγραμμα να γνωρίζει το τι θα εμφανίζει προς επιλογή!











ΥΓ: Αν θέλετε να αποκτήσεται μια καλύτερη άποψη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε κατεβάσεται και να δείτε το manual του σε pdf μορφή πατώντας εδώ

Κυριακή 13 Απριλίου 2008

My new MACBook!

Από την Παρασκευή είμαι πλέον κάτοχος ενος υπέροχου κατάλευκου macbook! Η αλήθεια είναι οτι από οταν γνώρισα το iPod Touch, άρχισα να συμπαθώ πάρα πολύ την apple και να ξεπερνάω τον παλιό φόβο ότι πληρώνεις χρυσάφι ό,τι είναι apple. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είναι κομματάκι ακριβά, αλλά τα αξίζει τα λεφτά του. Και μόνο που έχει αυτον τον καλαίσθητο σχεδιασμό, που ειναι απολυτα εργονομικός. Καθώς επίσης και το απόλυτο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ λογισμικού και υλισμικού [έτσι αποδίδεται στα ελληνικά το Hardware -γιατι ξέρω και ελληνική ορολογία πληροφορικής και πολλές φορές μου αρέσει να την χρησιμοποιώ και να μην καταλαβαίνω ούτε εγώ τι εννοώ!]..
Γενικά ειναι όλα τα λεφτά κι αν θέλεις Windows.. του βάζεις και Windows! Τα εγκαθιστάς σε έναν εικονικό δίσκο και τα χρησιμοποιείς μέσω εικονικού μηχανήματος, κάτι σαν το VMWare, VirtualPC ή Parallel Desktop όπως λέγεται αυτο που χρησιμοποιώ εγώ. Καθώς επίσης μπορείς να συνδέεσαι σε υπολογιστές που έχουν Windows μέσω το Remote Desktop for MAC.
Γενικα κάνει τα πάντα, γρήγορα ευκολα και ομορφα.. πάνω από όλα ομορφα. Κάνει τον χρήστη να το λατρέψει.. Να σημειωθεί ότι το δικο μου ειναι το μικρο mac book 13" με 4GB μνήμης και 160GB σκληρό δίσκο και πετάει!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Σοκ στην επιστημονική κοινότητα για την μπίρα.

Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος
ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε
αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα.
Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους).



Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:



1. είχαμε παχύνει,
2. μιλούσαμε ακατάπαυστα χωρίς να λέμε τίποτα,
3. αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα,
4. ήταν αδύνατο να κάνουμε λογικές σκέψεις,
5. μας ήταν αδύνατο να παραδεχτούμε ότι είχαμε άδικο, παρότι ήταν
ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε δίκιο,
6. κάθε ένας μας θεωρούσε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος,
7. είχαμε πονοκέφαλο και δεν είχαμε διάθεση για σεξ,
8. και η αποκορύφωση: έπρεπε να πάμε κάθε 10 λεπτά στην τουαλέτα και
μάλιστα όλοι μαζί!


----


Περαιτέρω ανάλυση μάλλον είναι περιττή: Η ΜΠΙΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ!



--
George J Anagnostaros

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

SortedByValuesMap.java

Θέλετε να έχετε ένα HashMap στην Java, αλλά θέλετε να το ταξηνομήσετε με βάση τις τιμές κι όχι τα κλειδιά;
Τοτε κατεβάστε το source code εδώ και θα καταλαβεται πως να το κάνετε!
--
George J Anagnostaros

Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Java Concurrency (Τι είναι;)

Java concurrency είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών της Java, που δίνει την δυνατότητα στον προγραμματιστή να γράφει κομμάτια κώδικα που να τρέχουν παραλληλα. Έτσι ώστε να αξιοποιουνται περισσότερο οι πόροι του συστήματος. Δηλαδή είναι ολα αυτά που προσφέρει η Java και την κάνουν κατάλληλη γλώσσα για "παραλληλο προγραμματισμό" [Concurrent computing].
Ο παράλληλος προγραμματισμός επιτυγχάνεται αφενώς μέσω της δυνατότητας που δίνει η Java να ανοίγονται πολλαπλά Threads τα οποία εκτελούν κομμάτια κώδικα και αφεταίρου μέσω της δινατοτητας που δίνει να συγχρονιζονται περιοχές της μνήμης που μπορούν να ειναι κοινές για αυτά τα Threads. Οπότε αν ενα προγραμμα κάνει αναζήτηση σε πολλαπλά σημεια, τοτε θα μπορούσε να ανοίγει ένα Thread για κάθε περιοχή όπου αναζητάτε αλλά τα αποτελέσματα όλων των Thread να κρατόνται σε μια κοινή περιοχή στην μνήμη ώστε να συγκεντρώνονται εκει.
Τι είναι όμως Thread; Thread [ελληνιστί "νήμα"], στην επιστήμη υπολογιστών, είναι η "συντόμευση" του όρου "thread of execution" [νήμα εκτέλεσης].

ΥΓ: Στόχος της συγκεκριμένης αναρτησης ήταν καθαρα και μονο να δώσει μια απλοϊκή επεξήγηση κι όχι επιστημονική αναλυση.

Java Concurrency In Practice [2]

Όπως έγραφα και στην προηγούμενη ανάρτηση ένα δεύτερο σημαντικό θέμα στην διαχείριση των Threads είναι η αποφυγή δημιουργίας απεριόριστων java.util.Timer, γιατι κάθε Timer εμπεριέχει κι απο ένα TimerThread. Οπότε αντιστοιχα έχουμε ένα Thread για κάθε Timer. Όμως υπάρχει επίσης αλλο ένα πρόβλημα με το java.util.Timer, καθε instance μπορεί να εκτελει "ταυτοχρονα" μονο ένα TimerTask. Οπότε αν του αναθέσουμε δυο TimerTask που πρέπει να ξεκινήσουνε μαζι, θα εκτελεστει το ένα και το αλλο θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο.
Την λύση στο πρόβλημα του Timer το λύνει ένα ειδικού τύπου ThreadPoolExecutor, το ScheduledThreadPoolExecutor. Όπου το δημιουργούμε οριζοντας το πόσα Threads θα δημιουργηθούν στο Thread Pool, δηλαδη πόσες ταυτόχρονες εργασίες [Tasks] θέλουμε να γίνονται, ενώ αν ταυτοχρονα έχουν προγραμματιστει περισσότερες, αλλά δε υπάρχουν διαθέσιμα Threads τοτε απλά θα εκτελεστουν στη σειρα.
Παραδειγμα μπορείτε να βρειτε εδώ.

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Java Concurrency in Practice

Τις τελευταίες δυο βδομάδες έχει προκύψει στην δουλεια η ανάγκη για χρήση πολλαπλών Thread αναζήτησης για να εξυπηρετούν ένα Thread [request] καθε client. Δηλαδή έχει ζητηθει ο πελάτης να ζητάει, για παραδειγμα, ξενοδοχείο στην Αθήνα για δυο νύχτες την 21η Μαϊου 2008 κι αυτό θα πρέπει απο το πρόγραμμα να σπάει σε αναζήτηση ξενοδοχείων σε διάφορα εξωτερικά συστήματα. Αλλά προκειμένου να μειώσουμε τον χρόνο που θα χρειαστεί για να εξυπηρετήσει τον τελικό πελάτη, αποφασίσαμε να ανοίγουμε πολλαπλά Threads που παράλληλα θα αναζητούν ξενοδοχεία στα διάφορα εξωτερικά συστηματα.
Αλλά όπως είναι γνωστό, αλλα και λογικο, δεν είναι σωστό να ανοίγεις ανεξέλεκτα Threads. Γιατι αυτά μεταφράζονται σε Threads που ανοίγονται στο λειτουργικό σύστημα, όπου υπάρχει ένας περιορισμός. Οπότε αποφασίσαμε να οδηγηθούμε σε μια πιο σωστή λύση, που ειναι το να περιορίσουμε το μέγιστο πλήθος Thread, δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε ThreadPooling. Κατι που φανταζει δύσκολο και περιπλοκο αλλά στην πραγματικότητα ειναι πανεύκολο! Πολύ απλά πρέπει να υλοποιήσεις ένα Interface που ονομάζεται Callable και το οποιο ειναι κάτι πιο προχωρημένο απο το απλό Runable, καθώς επιστρέφει αποτέλεσμα! Οπότε αν έχεις κάποια διαδικασία που πρόκειται να επιστρέψει αποτέλεσμα μπορείς πολύ εύκολα να υλοποιήσεις την Callable που θα γυρνάει στο τέλος αυτό το αποτέλεσμα!
Κατεβάστε τον κώδικα-παράδειγμα εδώ

ΥΓ: Σύντομα θα γραψω και για άλλο ένα γνωστό, παρομοιο, πρόβλημα που υπάρχει όταν χρησιμοποιείται το java.util.Timer

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition