Κυριακή, 6 Απριλίου 2008

Java Concurrency (Τι είναι;)

Java concurrency είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών της Java, που δίνει την δυνατότητα στον προγραμματιστή να γράφει κομμάτια κώδικα που να τρέχουν παραλληλα. Έτσι ώστε να αξιοποιουνται περισσότερο οι πόροι του συστήματος. Δηλαδή είναι ολα αυτά που προσφέρει η Java και την κάνουν κατάλληλη γλώσσα για "παραλληλο προγραμματισμό" [Concurrent computing].
Ο παράλληλος προγραμματισμός επιτυγχάνεται αφενώς μέσω της δυνατότητας που δίνει η Java να ανοίγονται πολλαπλά Threads τα οποία εκτελούν κομμάτια κώδικα και αφεταίρου μέσω της δινατοτητας που δίνει να συγχρονιζονται περιοχές της μνήμης που μπορούν να ειναι κοινές για αυτά τα Threads. Οπότε αν ενα προγραμμα κάνει αναζήτηση σε πολλαπλά σημεια, τοτε θα μπορούσε να ανοίγει ένα Thread για κάθε περιοχή όπου αναζητάτε αλλά τα αποτελέσματα όλων των Thread να κρατόνται σε μια κοινή περιοχή στην μνήμη ώστε να συγκεντρώνονται εκει.
Τι είναι όμως Thread; Thread [ελληνιστί "νήμα"], στην επιστήμη υπολογιστών, είναι η "συντόμευση" του όρου "thread of execution" [νήμα εκτέλεσης].

ΥΓ: Στόχος της συγκεκριμένης αναρτησης ήταν καθαρα και μονο να δώσει μια απλοϊκή επεξήγηση κι όχι επιστημονική αναλυση.

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition