Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Η άλλη προσέγγιση της "Μίζας"

Κατ' αρχήν να δηλώσω ότι δεν έχω ασχοληθεί με λεπτομέρειες στην υπόθεση με τις μίζες της SIEMENS. Τα μονα που ξέρω είναι οτι κάποιος Χ [Χριστοφοράκος αν θυμαμαι καλα το ονομα του] έδινε κάποια χρήματα σε πολιτικούς [Ασχετως κόμματος από οτι μου φαίνεται] με σκοπό να προτιμάται η SIEMENS για την ανάληψη των διαφόρων δημοσίων έργων. Επίσης είχα ακούσει ότι ειχαν συλλάβει και κρατήσει την κόρη του, η οποια αφέθηκε με χρηματική εγγύηση, επειδή είχε κοινό λογαριασμο με τον πατέρα της!
Πιθανον να μην τα ξέρω όλα για την υπόθεση ή να τα ξέρω λάθος ή απλά να λείπουν καποιες λεπτομέρειες που αλλάζουν τελειως την υπόθεση, αλλά απορώ. Πρώτον γιατι κυνηγάς κάποιον που έδωσε χρήματα κι όχι αυτόν που τα πήρε; Με αυτή την λογική πρέπει να κυνηγάει κι όλους τους πολίτες που αναγκάζονται [εκτος κι αν ειμαστε τοσο πλουσιοι που δεν έχουμε που να τα βάλουμε] να λαδώνουν τους άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους για να γίνει μια "εξυπηρέτηση". Επίσης μου ειχε φανεί τρελό το να συλλάβουν την κόρη του επειδή έχει κοινο λογαριασμο με τον πατέρα της, κι ας ήταν και εμπορος ναρκωτικών ακομα δε θα το έβρισκα λογικο! Φυσικα μπορεί το σεναριο να ειναι διαφορετικό. Για παράδειγμα μπορεί να μην δωροδοκουσε αλλα να εκβίαζε. Δε ξέρω κατι, απλά προσπαθώ να δικαιολογήσω γιατι τον διασείρουν ως τον χειρότερο έλληνα!
Εγω αυτό που βλέπω είναι ότι:
1) Λάδωσε γιατι κάποιοι θέλανε λάδωμα διοτι δεν έχουν αξιοπρέπεια ή τουλάχιστον η αξιοπρέπεια τους είναι εμπορεύσιμη
2) Ξεφτυλίσαν έναν άνθρωπο που φαντάζομαι ότι έχει κάνει αρκετες θυσίες (ακομα κι ανθρωποθυσίες αλλων μπορεί να έκανε οπως γίνεται συχνά στον επαγγελματικό στοίβος της εξέλιξης) και αγώνες να φτάσει εκει που έφτασε.
3) Οι δουλειές που κέρδιζε με αυτή την μέθοδο απασχολούσαν κάποιους εργαζόμενους, δηλαδή έδινε αυτή η ιστορια ψωμι σε μερικές οικογένειες. Το να κανουν τωρα δικαστήρια και πιθανον να σφίγγουν τα δημοσια έργα σημαίνει οτι θα γίνονται λιγοτερα οποτε θα αυξηθεί κι από εκει η ανεργία. Ο βιομήχανος σίγουρα δε θα πεινάσει, απλά θα κρατήσει όσους εργαζομένους χρειάζεται.
4) "Αμαρτίες γονεων παιδεύουσι τέκνα" [μπορεί να το έγραψα λάθος γιατι ειμαι δηλομένα ανορθογραφος]. Υμαρτον στις μέρες μας να ισχύει αυτός ο ηλίθιος κανόνας. Από την άλλη τόσοι ηλιθιοι κανονες ισχύουν, αλλά ας τον αποφύγουμε κάπως!

Συνοψίζοντας θέλω να σμηειώσω ότι, κατα την ταπεινή προσωπική μου άποψη, ολη αυτή η ιστορία θα μειώσει τις αναθέσεις δημοσίων έργων. Αυτό συνεπάγεται μείωση των εργαζομένων, διοτοι οι εργολάβοι δε θα τους χρειάζονται.

Μακάρι οσα γραφω να ειναι λάθος και να βρεθει ένας άνθρωπος να μου πει ποια ειναι η αλήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition