Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

1019 - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ ... (info)

Σταµατήσατε ένα ταξί στον δρόµο και ο οδηγός του αρνήθηκε να σας επιßιßάσει όταν άκουσε τον προορισµό σας;

Κρατήστε τον αριθµό κυκλοφορίας του, καλέστε στον τετραψήφιο αριθµό 1019 και προχωρήστε στην καταγγελία σας,
επωνύµως, κατά προτίµηση. Χθες, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών κ. Κ.. Χατζηδάκης εγκαινίασε την υπηρεσία «Τηλεφωνικό Κέντρο Παραπόνων για Ταξί» η
οποία λειτουργεί πιλοτικά από σήµερα και για τρεις µήνες. Στη συνέχεια θα επεκταθεί η θεµατολογία και οι προσφερόµενες µέσω της γραµµής, υπηρεσίες.

Τους τρεις µήνες της πιλοτικής λειτουργίας του το κέντρο θα εξυπηρετεί το κοινό από 8.00 π.µ - 10.00 µ.µ. τις εργάσιµες ηµέρες και από 8.30 π.µ - 8.00 µ.µ.
κάθε Σάßßατο, ενώ η χρέωση αντιστοιχεί σε απλή τηλεφωνική κλήση. Το 1019 θα είναι στη διάθεση των κατοίκων Αθηνών, Πειραιώς, Δυτ. και Αν. Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Ηρακλείου και Ρόδου, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της υπηρεσίας σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.
:
: Η λειτουργία της γραµµής περιλαµßάνει:
:
: - Ενηµέρωση για πιάτσες, τιµολόγια, ειδικές χρεώσεις, αλλά και τις υποχρεώσεις των αυτοκινητιστών.
:
: - Καταγγελίες σχετικά µε προßλήµατα λειτουργίας ή παράνοµες χρεώσεις. Η επιßολή κυρώσεων αφορά µόνο στις επώνυµες καταγγελίες και µετά τη διασταύρωση των στοιχείων του καταγγέλλοντος
:
: - Οι καταγγελίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά δύο φορές τη µέρα στις υπηρεσίες των Νοµαρχιών.
:
: - Για ζητήµατα όπως ληστείες και κλοπές οι αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και των Νοµαρχιών θα ενηµερώνονται άµεσα.
:
: - Οι πολίτες θα ενηµερώνονται τηλεφωνικά για την έκßαση των καταγγελιών τους.
:
: Το κόστος του πιλοτικού προγράµµατος ανέρχεται σε 44.000 ευρώ, ενώ πληροφορίες θα παρέχονται και στα αγγλικά.
:
: Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την εγκατάσταση συστήµατος τηλεµατικής στα ταξί. Η συγκεκριµένη υπηρεσία θα παρέχει τη δυνατότητα, προς το τέλος του 2009, κλήσης ταξί και ειδοποίηση του επιßάτη µέσω sms ή e-mail, πληρωµή µέσω πιστωτικών καρτών, εντοπισµό θέσης του οχήµατος µέσω ηλεκτρονικών χαρτών, εύρεση απωλεσθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition