Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Ανυποταξία ή καλύτερη αξιoποιηση του χρόνου;

Τον επόμενο μήνα πρόκειται να καταγώ στον Ελληνικό στρατό. Αυτό με έχει κάνει να αρχίσω να ασχολούμαι με θέμα που σχετίζονται, όπως την ανυποταξία. 
Ένα θέμα που έχει πάρα πολλές πλευρές, αλλά με την πρώτη ματιά την ταυτίζουμε με την έλλειψη πατριωτισμού. Προσωπικά θέλω και πηγαίνω να υπηρετήσω την μητέρα πατρίδα, αλλά δε σου κρύβω αγαπητέ αναγνώστη ότι με στεναχωρεί ιδιαιτερα το γεγονός ότι θα χαρίσω έναν χρόνο που δε θα αξιοποιηθεί. Σίγουρα θα ζήσω κάποιες νέες εμπειρίες.. Θα γνωρίσω νέα άτομα.. Θα κάνω νέες φιλίες. Αλλά στην ουσία απλά θα κάθομαι, όπως οι περισσότεροι που γνωριζω κι έχουν πάει στρατο.
Κι αυτό με κάνει να δίνω δίκιο σε μερικούς που με τεχνασματα τον προσπερνουν. Δηλαδή φτάνουν σε μια ηλικία πάνω απο 35-40, την κάνουν για εξωτερικό, μετά  αλλάζουν οι σχετικοί νόμοι και μπορούν κι εξαγοράζουν μέρος της θητειας και γενικά βρίσκουν παράθυρα!! Μια ανάρτηση που με έκανε να συμφωνήσω με αυτο ειναι αυτή εδώ, που αξίζει να την διαβάσετε.
Τέλος θέλω να πω το "παραπονό" μου. Στην αναρτηση που σας παρέπεμψα γράφει για τους επιστήμονες ότι θα πρέπει να ειναι κοντά σε πανεπιστήμια κατα την διάρκεια της θητείας τους ώστε να ενισχύουν την έρευνα. Αλλά αν ήταν να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε αντιστοιχα και για εμένα που ειμαι εργαζομενος, μηχανικός λογισμικού, να με εχουν κοντά στην εταιρεια που εργάζομαι ώστε να βοηθάω στην παραγωγική διαδικασία κι έτσι να κερδίζει το κράτος από την ανάπτυξη! 
Αλλά θα ήμουν ευτυχής αν έστω με αξιοποιήσει ο ελληνικός στρατος ως προγραμματιστή..

Οσα γράφω ειναι σκέψεις, όταν πάω θα τα μάθω κι απο πρώτο χερι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition