Κυριακή, 8 Ιουλίου 2007

Ποτε οι Κύπριοι θα γίνουν Έλληνες;

Από μικρός που μου άρεσε να διαβάζω την ιστορία, μάθαινα λεπτομέρειες για το '74. Για την κατάληψη της βόρειας Κύπρου απο τους Τούρκους. Στην αρχή τους συμπονούσα, διότι θεωρούσα ότι είχαν πολεμήσει, είχαν αντισταθεί. Αλλά μεγαλώνοντας μάθαινα λεπτομέρειες, που δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ήταν σωστές. Οτι οι Κύπριοι, κατ' ουσίαν, περιμένανε τους "Ελλαδήτες" [όπως υποτιμητικά αποκαλούν τους εν Ελλάδι έλληνες] να τους σώσουν. Ενώ εμείς είμασταν υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ [όλοι ξέρουμε πόσο πραγματικά πατριώτες ήταν οι συνταγματάρχες]. Οι οποίες ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να καταληφθεί το νησί απο τα σκυλάκια τους, δηλαδή τους Τούρκους.
Και να που άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι οι Κύπριοι δεν νοιάζονται για το κατεκτημένο κομμάτι της βορειας Κύπρου. Δεν τους νοιάζει καθόλου, καθώς έχουν χρήματα χρηματα χρήματα. Αυτό τους ικανοποιεί. Δεν τους νοιαζει να έχουν και την γη των προγόνων τους. Δεν κάνουν τίποτα για να το δείξουν, τουλάχιστον.

ΥΓ: Θα ήθελα πολύ να δω σχόλια σας, ειδικά αν έχετε κάποια αντιθετη άποψη. Και όπως γράφω και παραπάνω, αυτά τα πιστεύω με βάση αυτά που έχω διαβάσει, τα οποία μπορεί να ήταν και ψευδή. Καθώς η ιστορία γράφεται όπως θέλουν οι έχοντες εξουσία.
Δημοσίευση σχολίου

Gadget

Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition