Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

Ποτε οι Κύπριοι θα γίνουν Έλληνες;

Από μικρός που μου άρεσε να διαβάζω την ιστορία, μάθαινα λεπτομέρειες για το '74. Για την κατάληψη της βόρειας Κύπρου απο τους Τούρκους. Στην αρχή τους συμπονούσα, διότι θεωρούσα ότι είχαν πολεμήσει, είχαν αντισταθεί. Αλλά μεγαλώνοντας μάθαινα λεπτομέρειες, που δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ήταν σωστές. Οτι οι Κύπριοι, κατ' ουσίαν, περιμένανε τους "Ελλαδήτες" [όπως υποτιμητικά αποκαλούν τους εν Ελλάδι έλληνες] να τους σώσουν. Ενώ εμείς είμασταν υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ [όλοι ξέρουμε πόσο πραγματικά πατριώτες ήταν οι συνταγματάρχες]. Οι οποίες ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να καταληφθεί το νησί απο τα σκυλάκια τους, δηλαδή τους Τούρκους.
Και να που άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι οι Κύπριοι δεν νοιάζονται για το κατεκτημένο κομμάτι της βορειας Κύπρου. Δεν τους νοιάζει καθόλου, καθώς έχουν χρήματα χρηματα χρήματα. Αυτό τους ικανοποιεί. Δεν τους νοιαζει να έχουν και την γη των προγόνων τους. Δεν κάνουν τίποτα για να το δείξουν, τουλάχιστον.

ΥΓ: Θα ήθελα πολύ να δω σχόλια σας, ειδικά αν έχετε κάποια αντιθετη άποψη. Και όπως γράφω και παραπάνω, αυτά τα πιστεύω με βάση αυτά που έχω διαβάσει, τα οποία μπορεί να ήταν και ψευδή. Καθώς η ιστορία γράφεται όπως θέλουν οι έχοντες εξουσία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα.Και ποια θα ήταν κατά τη γνώμη σου η σωστή αντίδραση μιας χούφτας Κύπριων απέναντι στην πανίσχυρη Τουρκία?

Unknown είπε...

Ό,τι έκανε και μια χούφτα Σπαρτιατών.
Ό,τι έκανε μια χούφτα Βυζαντινών όταν έγινε κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.
Ό,τι έκανε μια χούφτα κλεφτών και αμαρτολών.
Ό,τι έκανε μια χούφτα ελλήνων στα αλβανικά βουνά.
Ο,τι έκανε μια χούφτα κρητικών στην μάχη της Κρήτης.
Ο,τι έκανε μια χούφτα κομμουνιστών όταν υπήρχε χούντα.
Ό,τι έκανε μια χούφτα φοιτητών όταν υπήρχε χούντα.
Ο,τι έκανε ένας απο τους ελάχιστους κυπριους που έχουν αντιδράσει όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθόντας να κατεβάσει την τουρκική σημαια.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition