Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

Τι ειναι η Java

Εγώ ειμαι ο Γιώργος, αλλα ποια είναι η Java?

Λοιπον, η Java [ελληνιστί Ιάβα] ειναι [από οσο ξέρω δηλαδή] δύο πραγματα
  1. το πρώτο ειναι ένα "νησάκι" κάπου στην Ινδονησία.
  2. Αλλά για εμένα όπως και για πάρα πολλους προγραμματιστές είναι η αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού. Η οποία έκανε τα πρώτα δειλά βήματα την δεκαετία του '90 [όπου σχεδόν κανείς δεν της έδινε σημασια, καθώς ήταν ένα μικρο βρέφος] αλλα σήμερα έχει κανει πάταγο.
Αλλα τι το ιδιαίτερο έχει η Java;
Η Java ειναι μια γλώσσα προγραμματισμού που σχεδιάστηκε ώστε να μπορεί ο κωδικας να εκτελείται σε "οποιοδήποτε" μηχανημα, ασχετα απο το σε τι πλατφορμα τρέχει, χωρις τροποποιήσεις [Στην αρχή, αλλα και τώρα, έχει το χαρακτηριστικο "WORA" {=Write Once, Run Anywhere}]. Το οποίο βέβαια δεν το έχει απόλυτα γιατι η κάθε πλατφορμα προσφέρει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που οι προγραμματιστές θέλουν να χρησιμοποιήσουν, οποτε καταλήγει να γράφουν μεν Java αλλα με συγκεκριμένες προδιαγραφές...Αλλα ας μην αρχίσω τα τεχνικά [καθώς θα μπορούσα να μιλάω χρονια για τεχνικά θέματα].. Να σημειωσω εδώ ότι έχω πάντα κάθε διαθεση να βοηθήσω οποιον έχει αποριες για Java [ή να φτιάξω προγραμματα, με αναλογο κόστος{όχι πάντα οικονομικό!}]

ΥΓ: Αν δεχτώ σχόλια που να ζητάτε το οτιδήποτε τεχνικό ή να γράψω καποιο κώδικα, θα κάνω post ώστε κι αλλοι να μπορούν να το αξιοποιήσουν..

Java Technology [SUN]
Java (Programming Language) [wikipedia]

3 σχόλια:

aNTwNHs είπε...

Καλησπέρα Γιώργο και καλωσόρισες στην ελληνική μπλογκόσφαιρα(τώρα σε ανακάλυψα)! Μια είσαι Java-Man, πέρνα μια βόλτα από το JHUG αν δεν το έχεις κάνει ήδη...
Καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή με το blog :)

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα..φύσικα κι έχω επισκεφτει το JHUG! Γενικά ψάχνω οτιδήποτε σε προγραμματισμό, αλλα ειδικά σε Java.. αλλα πάντα υπάρχουν πράγματα να ανακαλύψεις ;-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition