Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

5Ε/χρόνο για mobile internet είναι καλά;

Το Ιντερνετ όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο απαραίτητο. Προσωπικά έχω καταργήσει την τηλεόραση και έχω ως σχεδόν αποκλειστικό μέσο μαζικής επικοινωνίας το Διαδίκτυο. Απολαμβάνω εκπομπές μέσω podcast, αντι να ακουω ραδιοφωνο. Βλέπω εκπομπές μέσω web tv. Διαβάζω τις ειδιήσεις μέσω δημοσιογραφικών portal. Επικοινωνώ σε μεγάλο βαθμό μέσω email και google chat. Αναζητώ και μαθαίνω για νέες τεχνολογίες, αλλά και για εγκυκλοπαιδικά θέματα μέσω Google και Wikipedia. Δηλαδή γενικότερα είμαι ένας τακτικός χρήστης του Διαδικτύου!
Αυτό με έχει οδηγήσει στην ανάγκη να έχω Ιντερνετ και όταν βρίσκομαι κάπου όπου δεν υπάρχει aDSL. Χρειάζομαι μια φορητή λύση. Ευτυχώς αυτή η φορητή λύση υπάρχει. Είναι το λεγόμενο mobile broadband internet. Στην Ελλάδα οι τρεις μεγάλες εταιρίες παροχής κινητής τηλεφωνίας έχουν τρεις διαφορετικούς εμπορικούς όρους για αυτό το προϊόν. Η Vodafone το ονομάζει "Vodafone Broadband Internet", η Cosmote "Internet On The Go", ενώ η Wind έχει δώσει το όνομα ADSM.
Το βασικό μειονέκτημα και των τριών, παρα του ότι έχουν βελτιωθεί σχετικά με την αρχική τους εμφάνιση, είναι η τιμή. Θεωρώ ότι είναι πολύ ακριβά, εαν αναλογιστεί κανείς οτι ενδεχομένως να το χρειαστείς μια βδομάδα κάθε τρεις μήνες που θα πας κάπου διακοπές και θέλεις να μπορείς να απολαμβάνεις στην εξοχή τις διάφορες υπηρεσίες του Διαδικτύου.
Αλλά και πάλι βρήκα την λύση! Η Wind έχει μια προσφορά για το F2G, όπου για ένα χρόνο δίνει κάθε μήνα 100MB Internet (το μειώσανε απο το 1,5 GB που διαφήμιζαν αρχικά![1]).
Αρα ίσως αξίζει να δώσετε 5Ε για αγορά μια κάρτα F2G της Wind μόνο και μόνο για να έχετε Internet για έναν ολόκληρο χρόνο. Να σημειωθεί ότι δεν γνωρίζω κατα πόσον έχει καλό σήμα ή θα την πάρετε και δε θα παίζει πουθενα στην επαρχία! Προσωπικα πήρα μια τέτοια κάρτα, την τοποθέτησα σε ένα netbook inspiron 910 που έχει υποδοχή για sim card και εφόσον εγκατέστησα το πρόγραμμα Wind Connection Manager κατάφερα να συνδεθώ στο Internet.
Ελπίζω και οι άλλες εταιρίες να βγάλουν αντίστοιχα προγράμματα ώστε να υπάρξει σχετικός ανταγωνισμός!

Παραπομπές:

[1] ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ WIND F2G - 24/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition