Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Τι είναι podcast;

Πιθανόν να μην γνωρίζετε ήδη τι είναι podcast. Αλλωστε κανείς δεν ήξερε πριν να μάθει! Podcast λοιπόν είναι μια ηχογραφημένη εκπομπή που μπορείτε να κατεβάσετε από το Δίκτυο και να την ακούσετε όποτε εσείς επιθυμείτε. Κατ' ουσίαν είναι μια εξέλιξη της ιδέας του ραδιοφώνου. Για να παράξει κάποιος τέτοιου είδους εκπομπή δεν χρειάζετε ούτε άδεια ούτε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό.
Κάθε εκπομπή είναι ένα αρχείο mp3, το οποίο πλέον μπορεί να καταγράψει σχεδόν οποιοσδήποτε με έναν απλό προσωπικό υπολογιστή και κάποιο από τα διάφορα δωρέαν ή εμπορικά προγράμματα που κυκλοφορούν. Ένα δημοφηλές πρόγραμμα ηχογράφησης σε μορφή mp3 είναι το Audacity. Να σημειωθεί όμως το ότι δεν χρειάζετε άδεια η μετάδοση Podcast δεν σημαίνει ότι μπορεί να γινει χρήση υλικού που προστατεύεται από πνευματική ιδιοκτησία ή γενικότερα να μεταδίδεται κάτι που παραβιάζει την νομοθεσία.
Εν συνεχεία πρέπει να δημιουργηθεί ένα rss που να έχει τις πληροφορίες για τα mp3 αρχεία των εκπομπών. Ποια είναι και περιγραφή τους με τίτλο και περιγραφή.
Τέλος το rss με τα mp3 πρέπει να δημοσιευθούν σε διάφορα Podcast directories ώστε οι ακροατές να μπορούν να τα εντοπίζουν και να τα κατεβάζουν για να τα ακούνε. Κάποια από αυτά τα directories.

ΒίντεοPodcast Directories:

Παραπομπές:
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Mobile edition